8 °

max 19 ° / min 8 °

Subota

27.04.

19° / 8°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SD: Srećan Dan nezavisnosti i da je vječna Crna Gora!

Politika

Comments 0

SD: Srećan Dan nezavisnosti i da je vječna Crna Gora!

Autor: Antena M

  • Viber

Šesnaest godina nakon najvećeg i posljednjeg koraka u osamostaljenju Crne Gore, naša zajednička država pokazala je temelje od čelika. Zemlja vodeći kandidat za članstvo u EU, članica NATO-a i UN-a i zemlja koja je godinama unapređivala svoj demokratski kapacitet, dokazala je svojim građanima da je dostojna da je zovu svojom, poručuju Socijaldemokrate.

"Greške koje su se nesumnjivo na tom putu pravile, bile su i biće povod za prihvatanje realnog stanja, povod za poboljšanje, ispravljanje i unapređenje i nikad nijesu, niti će moći, da dovedu u pitanje temelje naše zajedničke kuće.

Crna Gora nalazi se na prekretnici između pogrešne politike koja bi pod plaštom promjena rušila državu, i one ispravne, koja zna da kad su promjene potrebne "ruši" pojedince, a ne državu. Crna Gora se nalazi na prekretnici između retrogradnog i evropskog, nacionalističkog i građanskog, sekularnog i teokratskog, prihvatanja istorije i istorijskog revizionizma. U konačnom, između anticivilizacijskog i civilizacijskog", navode u saopštenju.

Socijaldemokrate, kako dodaju, vode državničku politiku, koja svoje greške priznaje, ispravlja ih, ali i ni jednog momenta ne pregovara oko onoga oko čega niti jedan ozbiljan politički subjekat ne bi trebalo da pregovara: vrijednosti na kojima ova zemlja počiva.

"One su ugrađene u svaki kamen i svaku kuću, i polemisati njima značilo bi polemisati onim što Crna Gora jeste.

Zato, sigurni da smo u suštinskim momentima, i nekad i sad, bili na pravoj strani istorije, čestitamo građanima Dan nezavisnosti i želimo da svi zajedno imamo dovoljno mudrosti da naučimo istorijske lekcije koje su sada pred nama.

Da je vječna!", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR