7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Saradnja sa sistemom UN velika podrška evropskom putu Crne Gore

Politika

Comments 0

Saradnja sa sistemom UN velika podrška evropskom putu Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Saradnja sa sistemom Ujedinjenih nacija (UN) u Crnoj Gori velika je podrška evropskom putu države, kazala je ministarka evropskih poslova Jovana Marović.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Marović je to kazala na sastanku sa rezidentnim koordinatorom UN-a u Crnoj Gori, Peterom Lundbergom.

Navodi se da je sa sastanka poručeno da je, imajući u vidu komlementarnost ciljeva održivog razvoja UN i procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU), važno snažiti partnerski odnos kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti.

Sa sastanka je poručeno da UN ostaje na raspolaganju za partnerstvo i saradnju sa Vladom Crne Gore, kroz uvezivanje EU Agende i Agende 2030.

„Dosadašnja saradnja sa sistemom UN u Crnoj Gori predstavlja veliku podršku na evropskom putu Crne Gore“, rekla je Marović.

Marović je dodala da žele da tu saradnju nastave i prodube.

„Možete računati na Ministarstvo evropskih poslova, kao institucije koja koordinira procesom evropske integracije“, poručila je Marović.

Ona je istakla da je Vlada proevropski orjentisana i usmjerena na postizanje konkretnih rezultata, a posebno u oblasti vladavine prava, što u krajnjem treba da doprinese i snaženju ekonomije i boljem životnom standardu građanki i građana.

Kako je kazala, ekonomska pitanja, socijalna kohezija i zaštita životne sredine u fokusu su djelovanja Vlade, i na tom planu očekuju nastavak sadržajne saradnje sa sistemom UN-a u Crnoj Gori.

Lundberg je istakao da UN radi na finalizaciji petogodišnjeg okvira saradnje sa Crnom Gorom, koji će poslužiti kao zajednička platforma za sprovođenje reformskih aktivnosti koje proističu iz dva ključna razvojna procesa zemlje – pristupanja EU i Agende održivog razvoja.

On je naglasio značaj snaženja i konsolidacije partnerske podrške, kako bi se aktivnosti sprovodile na što efikasniji i efektivniji način, a na dobrobit svih građana.

U saopštenju se dodaje da su se Marović i Lundberg saglasili da je podrška UN-a od velikog značaja za sprovođenje reformi na lokalnom nivou i da je uvezivanje dva razvojna procesa značajno za postizanje vidljivih rezultata u svim oblastima javnih politika i pozitivne promjene u društvu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR