22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Biserko: Zaustavljanje crnogorskih poslanika na granici sa Srbijom dodatno je terorisanje onih koji Crnu Goru dožviljavaju kao samostalnu državu

Politika

Comments 1

Biserko: Zaustavljanje crnogorskih poslanika na granici sa Srbijom dodatno je terorisanje onih koji Crnu Goru dožviljavaju kao samostalnu državu

Autor: Antena M

  • Viber

Zadrzavanja pojedinih poslanika Skupštine Crne Gore na granici sa Srbijom nije, kaže za Antenu M predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko, nikakvo iznenađenje već samo "dodatno terorisanje onih koji Crnu Goru dožviljavaju kao samostalnu državu, koja ima pravo na svoje postojanje, ono što se u Beogradu stalno negira".

"Cijela politika Beograda je „zanimljiva“. Recimo, predsjednik Vučić kada je polagao zakletvu u Skupštini, pored svih zemalja u susjedstvu  jedino nije pomenuo Crnu Goru. To je  je jedan sistematski pokušaj da se Crna Gora  ignoriše i isključi iz bilo kakvog  javnog narativa ovdje u Srbiji", navodi Biserko. 

Odgovarajući na pitanje da li je moguće da to bude jedna od tema tokom posjete premijera Dritana Abazovića Beogradu, Biserko kaže da nije sigurna, objašnjava i zbog čega:

"Jer to resetovanje odnosa  sa Beogradom kako je najavio vaš  premijer nema osnovne preduslove, zato što nije poznato na koji način on želi da resetuje te odnose, odnosno da li će biti riječi o  dvije zemlje koje su ravnopravne,  o dvije zemlje koje zapravo imaju pravo na svoj put i orijentaciju. Crna Gora se opredijelila za NATO članstvo i za najbliže članstvo u EU. Međutim tu postoje dva otvorena problema, a to su otvoreni Balkan, a drugi je sporazum sa Srpskom pravoslavnom crkvom, za koji se još ne zna kakav je sadržaj. Ne znam ni da li je  napravljen. U svakom slučaju, to su dvije teme gdje se pola Crne Gore ne slaže sa tom orijentacijom. Prema tome, pitanje je sa  kim i kako Beograd resetuje te odnose", navodi Biserko u izjavi za Antenu M.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

miki

neznam ali vjerovytno nije Crnogordki "pajac" od premijera ovo sto kaze gospodja Biserko ni procitao jer nema vremena od mlacenja prazne slame i zabavljanja Vicica i njegove kamsrile. Upamet se "Dritango"pokusaj sacuvati tu tvoju ludu glavu dosta je tvojih budalastina. podnesi ostavku pa budali koliko hoces mali Duče.