30 °

max 31 ° / min 19 °

Srijeda

17.08.

31° / 19°

Četvrtak

18.08.

38° / 22°

Petak

19.08.

40° / 25°

Subota

20.08.

33° / 22°

Nedjelja

21.08.

32° / 20°

Ponedjeljak

22.08.

31° / 20°

Utorak

23.08.

34° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Može se srušiti Vlada, ali onda se ruše evropski snovi Crne Gore

Politika

Tag Video
Comments 38

Abazović: Može se srušiti Vlada, ali onda se ruše evropski snovi Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Dritan Abazović prvi je izašao sa sastanka lidera partija koje podržavaju Vladu i kazao da ne vjeruje da će nekon njega iko biti pametniji.

"U svakom slučaju dijalog pomaže, ja ga baštinim i volim, ali ostajem pri stavu da ovo nije neka tema koja pretjerano treba da okupira pažnju Vlade. Sve što ste čuli prethodnih dana ponovilo se, samo u nekoj ljepšoj atmosferi", kazao je on.

Upitan da li će Ugovor biti usvojen sjutra, te da li može prouzrokovati pad Vlade, Abazović je kazao:

"Moguće da se ide prema tom scenariju koji ste pomenuli, mi danas imamo Komisiju za politički sistem, sjutra imamo Vladu, dnevni red je jasan, želim da čujem i sve ministre i da u najboljoj atmosferi riješimo ovo pitanje. To bi bila velika stvar", kazao je on.

Kako je dodao, svaki prijedlog koji je konstruktivan spreman je da prihvati.

"Ne bih želio da bilo kako dolivamo ulje na vatru, samo želim da budem jasan - može Vlada da se sruši, ali onda se ruše evropski snovi Crne Gore. Crna Gora gubi šansu koja je nastala nakon krize u Ukrajini. Ići ćemo na izbore, koliko treba da se sastavi nova Vlada, da li će i tada biti te potrebne većine, mi gubimo evropsku perspektivu. Svako ko sruši Vladu taj želi da Crnu Goru udalji od EU", kazao je on.

Sastanak još traje, a Abazović je izašao ranije zbog puta u Austriju.

"Mi imamo situaciju da za dva sata treba da nas primi kancelar Austrije koji je najveći pobornik proširenja. I mi treba da odemo sa porukom da u Crnoj Gori neko razmišlja da zbog Temeljnog ugovora i odnosa sa nekom vjerskom zajednicom, što je za njih interno pitanje, zapravo ne želi to. Po meni vrlo neodgovorno, ali šta ćemo. Šta god da bude, tome smo naredni", kazao je on.

Pogledajte kompletnu izjavu ispod.

Komentari (38)

POŠALJI KOMENTAR

dragan

@Maja A ko da ga uhapsi SDT,Policija i korumpirano tuzlastvo,ruku na srce nijesu bolji od njega no oce to,nadje serpa zaklop.Da je vjecna Crna Gora,dolje izdajnici Crne Gore.

Jeres

@D V Pravoslavlje u Srbiji, Rusiji i CG je oblik fasizma.

Maja

Ovog treba odmah uhapsit kao drzavnog neprijatelja! Simijanovic, Perezanovic, Vucic, Porfirije, kriptovani telefon, brat dobija kliniku od predsjednika susjedne drzave...sta jos treba kao dokaz tuzilastvu da ga hapsi ako mi obicni smrtnici ovo o njemu znamo?!