6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović - Šalenberg: Crna Gora ima šansu koju ne smije propustiti, neophodna politička stabilnost

Politika

Comments 2

Abazović - Šalenberg: Crna Gora ima šansu koju ne smije propustiti, neophodna politička stabilnost

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Politička stabilnost neophodna za ostvarenje evropske agende. Crna Gora ima šansu koju ne smije propustiti", konstatovano je prilikom zvaničnog sastanka predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića sa austrijskim ministrom za Evropu i međunarodne odnose Aleksanderom Šalenbergom.

"Crna Gora, kada je riječ o evropskim integracijama naše zemlje, dobija prijateljsku i bezrezervnu podršku Republike Austrije. Mi smo zahvalni na tome i iskreno se nadamo da će se takva saradnja nastaviti sve do potpune integracije Crne Gore u EU i dobijanja punopravnog članstva“, kazao je predsjednik Abazović.

Premijer je istakao da Austrija Crnoj Gori na evropskom putu pomaže na tehničkom i ekspretskom nivou, ukazujući na najbolje prakse i pomažući u konkretnim pregovaračkim poglavljima.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo saradnjom dvije zemlje u ekonomiji kroz veliki obim direktnih austrijskih investicija u našu državu, ali još više potpunom usklađenošću spoljne politike Crne Gore sa politikom i smjernicama EU, posebno kada je riječ o globalnim problemima i sukobu u Ukrajini.

U tom kontekstu, Abazović je izrazio očekivanje da će Austrija zastupati politiku proširenja EU, što bi značilo da se uspjeh svake zemlje na planu integracija u EU adekvatno nagrađuje, da bi Crna Gora kao zemlja koja je najdalje odmakla na tom putu u vrlo doglednom vremenu postala punopravna članica tog saveza.

To bi, kako je rekao Abazović, činilo živom i vitalnom evropsku perspektivu zemalja Zapadnog Balkana za koje evropske integracije nemaju alternativu.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

zvonko

Sve mi ovo liči na ono Kolo Istorije se okreće. Ni najmanje me ne čudi interesovanje Austrije za Crnu Goru Bili su oni tamo ,doduše kao okupatori a sad kao prijatelji? Aj živi bili pa vidjeli.

CG1

Nema ulaska u EU fok di zi tu, kikirezac