10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SD: Perović sebi dozvolio da saradnike fašista izjednačava sa antifašistima

Politika

Comments 1

SD: Perović sebi dozvolio da saradnike fašista izjednačava sa antifašistima

Autor: Antena M

  • Viber

Stav sveštenika SPC Gojka Perovića o četničkom pokretu Draže Mihailovića za nas uopšte nije iznenađujući, ali to ne mijenja činjenicu da je on skandalozan, saopšteno je iz SD-a.

"Nakon što je, kao neko ko nikakve veze sa medicinskom strukom i ljudskim pravima nema, sebi dao za pravo da odlucuje o tome da li žena treba da ima pravo na abortus ilii ne, a čime je sva normalna crnogorska javnost bila šokirana, Gojko Perović je danas sebi dozvolio da revidira istoriju i kvislinge i saradnike fašista izjednačava sa antifašistima", navode u saopštenju.

Zato ih, kažu, uopšte nije iznenadilo ni to što se kvislinzima i fašistima, u vjerskim objektima ove organizacije, služe parastosi.

"Jedino je tužno to što država Crna Gora ne reaguje na promociju fašizma, što je u ovoj državi mantija očigledno sinonim za nedodirljivost i što Parlament nije usvojio Prijedlog zakona o zabrani fašističkih organizacija i simbola.

Nažalost, organizacija čiji sami vrh čine Perović i njemu slični sa svojim retrogradnim, anticrnogorskim stavovima, na 43. Vladu ima čak snažniji uticaj nego na prethodnu koju je vodio Zdravko Krivokapić. Stoga nije ni za očekivati da država, dok god ima ovakvu vlast, reaguje po ovom pitanju", zaključuju u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Boban

Nije dovoljno zgrazavanje. Clan 370 tacka 2 Krivicnog zakonika Crne Gore jasno definise da je to krivicno djelo. Prema tome ako tuzilastvo nece da radi svoj posao po sluzbenoj duznosti, moraju drugi da podnose krivicne prijave, pa ce da pjeva Drazi iz Spuza.