26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bešlin: Skandalozno je da državne institucije ćute na navode M portala

Izvor: Gradski portal

Politika

Comments 2

Bešlin: Skandalozno je da državne institucije ćute na navode M portala

Izvor: gradski.me

Autor: Antena M

  • Viber

Ne čudi spremnost Vučićeve državne Crkve Srbije, da se služi kriminalnim metodama, jer se po istoj matrici ponašala prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, kaže istoričar Milivoj Bešlin za Gradsku televiziju.

Zaprepašćujuće je, ističe, to što državne institucije Crne Gore ćute.

Polazeći od pretpostavke da su izvori M portala autentični, Bešlin kaže da niko nije argumentovano demantovao te navode.

Smatra da očito postoje, kako kaže, dvostruki aršini kada je riječ o radu Tužilaštva.

“Ono što me čudi je da su državne institucije Crne Gore danas potpuno mirne, odnosno da su vrlo ćutljive, da ne reaguju na sve ovo o čemu M portal piše. Nisu reagovali ni na saznanje i kredibilna svedočenja da su crkveni velikodostojnici uveli u Cetinjski manastir predstavnike naoružanih, kriminalnih grupa. Zaista je skandalozno i čudi ćutanje državnih institucija, tim prije ako znamo da je bivša tužiteljka Vesna Medenica, lišena slobode i da je postupak protiv nje krenuo upravo po saznanjima iz dešifrovanih razgovora preko SKY aplikacije”, kazao je Bešlin.

Uz izuzetke pojedinaca kojima je duhovnost prioritet, Bešlin smatra da je Vučićeva državna crkva organizacija, kako kaže, opasnih namjera.

Kada je to predsjedniku Srbije od koristi djeluje kao Vučićev regrutni centar za sprovođenje politike ambicije, odnosno dominacije.

“Takođe mislim da je važno da Evropska unija, njene institucije i institucije Sjedinjenih Američkih Država ne ignorišu ovo saznanje. Evropski parlament je u rezoluciji imao snažnu osudu političkog delovanja SPC, ali to nije dovoljno. Jedna rezolucija EP nije dovoljna. Ta crkva, po svaku cijenu, želi da prigrabi političku i ekonomsku moć ne bi li dobila alate kako bi ih iskoristila za derogiranje, ukidanje crnogorske državnosti, svoju poznatu javno deklarisanu politiku negiranja crnogorske nacije, u krajnjoj liniji denacionalizacije Crnogoraca”, smatra istoričar. 

Bešlin smatra da nimalo nije bila slučajna izjava protojereja-stavrofora Velibora Džomića iz 2021. da je više popova u Crnoj Gori nego vojnika, te da je nosila poruku da je sveštenstvo Crkve Srbije spremno da se militarizuje i stane nasuprot crnogorskoj vojsci.

Nažalost, kao i mnoge druge, ova izjava prošla je ispod radara, zaključuje Bešlin.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Maja

Evo, srbijanska crkva je teroristička organizacija. I spreman je bio isti scenarija kao i za državni udar. A to da se osudjeni za državni udar slobodno kreću i još bi da vode narod i državu je posebna priča. Dritan je najavio ubistva, ako on padne....odakle zna unaprijed......A Novović ćuti.

kukavičluk i izdaja

Neviđeno , toliko mržnnje i izdaje. U svim institucijama od Vlade, sudstva, policije, vojske...- svuda se uvukla izdaja,