10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Crna Gora izvjesno pred parlamentarnim izborima, Abazović politički manipulant

Politika

Tag Video
Comments 4

Đukanović: Crna Gora izvjesno pred parlamentarnim izborima, Abazović politički manipulant

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je, sudeći prema pregovorima parlamentarnih partija, država izvjesno pred skorijim parlamentarnim izborima.

"Da li će se ta većina, koja je stvorena nakon parlamentarnih izbora 2020. godine dogovoriti da formira još jednu, treću Vladu za dvije godine, ili ćemo se odmah svi dogovoriti da je to bespotrebno i da treba što prije doći do vanrednih parlamentarnih izbora u ovom trenutku ne mogu nagađati. Ali izvjesno mogu reći - čak i kad bi se formirala treća vlada, bila bi kratkog daha. To političko tle političke većine, nastale na osnovu rezultata 30. avgusta 2020. godine je veoma nestabilno i ne može da generiše stabilnu političku Vladu", ocijenio je Đukanović u intervjuu za Euro News.

Očekuje da će, nakon izbora, Crna Gora dobiti stabilnu vladu koja će nastaviti da je vodi putem evropskog napretka.

Do političke nestabilnosti u Crnoj Gori, prema njegovim riječima, došlo je nakon promjene vlasti.

"Da se razumijemo, nemam ništa protiv promjene vlasti, smatram da je to uvijek šansa za dobru dinamiku demokratskih procesa, tako sam doživio i ovu. Ipak, dvije godine kasnije, kad sumiramo uinke dvije pale vlade, možemo da konstatujemo da nijesu odgovorile očekivanjima crnogorske javnosti, kao ni evropskih partnera", kazao je on.

Očekuje, kako ističe, da Crna Gora dobije stabilnu Vladu koja će je voditi putem evropskog razvoja.

"To bi trebalo da se dogodi što prije, zato jer ove dvije godine političkog iskustva smatram potpuno izgubljenim. Mislim da je potrebna ozbiljna, odgovorna, politička vlada, a nju očigledno ne možemo dobiti od stranaka pobjednika od 30. avgusta. Odatle i moj stav da izbori budu u naredna dva, tri mjeseca", istakao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Vlada Dritana Abazovića je Crnu Goru vratila u prošlost na neodgovoran način potpisujući tzv. temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

"Jedno veoma teško istorijsko nasljeđe pokušala je da riješi preko noći na način koji je štetan za interese Crne Gore. Zbog toga ja ta Vlada izgubila povjerenje", navodi Đukanović.

Objašnjava da je u potpunosti bio za potpisivanje ugovora sa SPC, ali ne na način na koji je to urađeno.

"Ovo je solo akcija premijera Abazovića, definitivno za to nije imao podršku najjačih partija. Ovaj ugovor kakav je danas na snazi zapravo nije ni izum Abazovića i njegovog kabineta, mislim da su to jednostrana rješenja koja je krenirala SPC, a Abazović prihvatio to, nametnuvši obaveze Crnoj Gori koje bi mogle da imaju ozbilje posljedice", smatra Đukanović.

Vjeruje, kako kaže, da ćemo doći do odgovora da li je ovo što je Abazovićeva vlada uradila u skladu s Ustavom i interesima Crne Gore.

Na linku ispod možete pogledati cijeli intervju Đukanovića za Euronews.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Nihada

Eh , dragi Crnogorci , blago vama pa imate ovakvog predsjednika i politicara . Kakve god greske da je pravio izborio se za CG i vise nego je bilo moguce u ovim ludim vremenima . Nije CG mogla odmah postati Dubai , ali je prema ostalim drzavama ex YU vas predsjednik CG doveo skoro na prijestolje .

cetinje

Napisah nedavno pa nije na odmet da ponovim: Nema toga reciklaznog postrojenja/dvorista koje moze smece "brat Abaz"preraditi u nesto korisno,mozda "sanitarna kada"tri metra ispod zemlje,no postoji mogucnost da zagadi veci dio okpline.

Katunjanin

Da nije bilo Mila ,nebi bilo ni CG ni NATO-a ,dao je sansu Krivokapicu ,dao je sansu Abazovovicu ,dao bi i nekom sledecem samo da vidi da taj ima i malo obzira o CG. Ali ne pomaze.Sve poltroni i izdajnici .Ali jedno znam : Milo ,koliko god bio umoran nece prepustiti CG lesinarima !