22 °

max 22 ° / min 15 °

Utorak

27.09.

22° / 15°

Srijeda

28.09.

20° / 14°

Četvrtak

29.09.

19° / 15°

Petak

30.09.

21° / 15°

Subota

01.10.

18° / 15°

Nedjelja

02.10.

19° / 12°

Ponedjeljak

03.10.

16° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić: Najbolja zaštita CG je ako je čuva Majka božija, Vukšić: Priključio sam se zbog hrišćanskog pomirenja Srba i Crnogoraca

Politika

Tag Video
Comments 16
Predstavljen Demohrišćanski pokret:

Krivokapić: Najbolja zaštita CG je ako je čuva Majka božija, Vukšić: Priključio sam se zbog hrišćanskog pomirenja Srba i Crnogoraca

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši premijer Zdravko Krivokapić predstavio je danas s nekadašnjim direktorom ANB-a Dejanom Vukšićem Demohrišćanski pokret. 

Krivokapić je kazao da će Vukšić biti lider pokreta. 

"Ovaj znak na vrhu ima Bogorodičin cvijet...Najbolja zaštita Crne Gore je ako je čuva Majka božija", kazao je Krivokapić na presu, između ostalog, objašnjavajući znak pokreta. 

"Mi želimo drugačiji pristup demokratiji, da se svaki čovjek direktno uključi i odlučuje o svojoj sudbini", kazao je Krivokapić, poručujući da etika mora biti ispred svega.

"Ako ne promijenimo sistem vrijednosti sve će ostati tamo gdje jeste", kazao je Krivokapić. 

On je poručio da bez duhovnosti nema budućnosti. 

"Nikad nećemo raditi ni protiv koga, kao ni 42. Vlada, koja je radila u interesu naroda. Nikada 42. Vlada nije uticala na pravosuđe, pogledajte koliko imamo sada priča o pravosuđu", rekao je Krivokapić. 

"Želimo prosperitet Crnoj Gori, da bude prvo etička, pa ekonomska i ekološka, sa svim drugim atributima. Osnov socijalne pravde proistekao je iz hrišćanstva", kazao je Krivokapić. 

"Crna Gora je jedina moja država i brinem za njenu budućnost", dodao je. 

Kao prirodne saveznike naveo je one koji su podržavali 42. Vladu Crne Gore. 

Vukšić je kazao da je odluku o formiranju Demohrišćanskog pokreta donijela grupa odvažnih ljudi na koje niko ne može uticati. 

"Hrišćansko pomirenje Srba i Crnogoraca je osnovna stvar koja me motivisala da se priključim", kazao je Vukšić. 

Prema njegovim riječima, prioritet je zaustavljanje partitokratije i partijskog zapošljavanja.

"Puna su usta pojedinim političarima koji u izbornim pogramima pominju mladost, zapošljavanje, a kasnije se to sve svodi na partijsko zapošljavanje. Godinu i po sam bio na funkciji direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i upravo sam taj princip primjenio u ovoj instituciji – stop partijskom zapošljavanju po dubinama i širinama", rekao Vukšić.

Naglasio je da je ANB, za vrijeme njegovog mandata, izrasla u najrespektabilniju instituciju u državi, navodeći da taj pristup nije odgovarao onima kojima danas odgovaraju podjele.

Istakao je da je jedan od prioriteta i izmjena izbornog zakonodavstva i uvođenje sistema otvorenih lista.

Poslušajte pres konferenciju: 

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Roksana

Krivokapić ne shvata da je on, sa ovakvom retorikom, zapravo antihrišćanin, a naročito osnivanjem vjerske partije koja kobajagi odlučuje o državnim pitanjima kao takvim. Otkud u fokusu partije Majka Božja? Zar to nije direktno skrnjavljenje vjere i vjerništva? Ne shvata politički pojam demohrišćanin

Fori53

E kada nas ima svakakvih pa pogotovo vjernika fanatika nemoj raditi nemoj cuvati svoju porodici ne brini o svojima osvojim komsijama rukoljubac meni taj tvoj bog nista ne posla i ne dade ni kucu mi ne napravi niti mi je premjesti na drugo mjesto da nebi bio blizu takvih ko sto si ti i tvoji pajdasi

TragiKomedija

Sprdajte se, ali sam siguran da ga 40% danasnje zalosne CG shvata ozbiljno