15 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dio vlade na Prajdu, dio na 'molebanu za očuvanje porodice'

Politika

Comments 0
premijer uputio pismo podrške jer nije u mogućnosti da prisustvuje

Dio vlade na Prajdu, dio na 'molebanu za očuvanje porodice'

Autor: Antena M

  • Viber


Moja vizija je slobodna i evropska Crna Gora, a takva će biti samo kada svaki njen građanin i građanka budu slobodni u ostvarivanju svih svojih prava bez ijednog „ali“. Stoga vaši napori i doprinos na vidljivosti LGBTIQ osoba u Crnoj Gori zaslužuju puno poštovanje i zahvalnost, koje vam ovom prilikom iskazujem u ime Vlade Crne Gore i svoje lično, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović u pismu upućenom organizatorima Parade ponosa koja će biti održana danas u Podgorici.

On je poželio uspješan Montenegro Prajd i istakao da je uvjeren da će organizatori povorke sa predstavnicima Vlade šetati do pravednije i bolje Crne Gore.

U pismu naslovljenom Crnogorskoj LGBTIQ Asocijaciji Kvir Montenegro Abazović je naveo da usljed ranije preuzetih obaveza u inostranstvu nije u mogućnosti da prisustvuje Prajdu, te potvrdio svoju ličnu podršku građanima i građankama, učesnicima Prajda, dok je članovima Organizacionog odbora čestitao na vrlo zahtjevnoj organizaciji.

On je podsjetio da će u ime Vlade današnjoj Povorci ponosa prisustvovati ministri: Fatmir Gjeka, Goran Đurović i Ana Novaković Đurović, kao i da je u znak podrške zgrada Vlade u Karađorđevoj ulici u Podgorici simbolično osvijetljena duginim bojama.

 Dok su njeni članovi bili na skupu protiv Prajda, Vlada je bila u - duginim bojama

No, zanimljivo je, podsjeća Analitika, kako su u vrijeme dok zgrada Vlada simbolično iskazuje podršku, istovremeno potpredsjednik odlazeće Vlade Vladimir Joković, te ministar zdravlja Dragoslav Šćekić prisustvovali skupu sa kojeg je poslato niz poruka protiv održavanja Prajda, koje bi se mogle okarakterisati i kao govor mržnje.

Riječ je o molebanu koji je ispred hrama u Podgorici organizovala SPC, a na kojem se moglo čuti kako se Prajdom nameću "poremećeni sistemi vrijednosti", da je riječ o "najezdi izopačenja", "ugrožavanju tradicionalnih porodičnih vrijednosti", "o bogohuljenju", "potkopavanju porodice i države".

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR