17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Danilović: Đukanović trebalo da dođe i objasni zašto je vratio Zakon; Knežević: Nastavak protesta DPS-a na kojem se prijetilo srpskom narodu

Politika

Tag Video
Comments 27

Danilović: Đukanović trebalo da dođe i objasni zašto je vratio Zakon; Knežević: Nastavak protesta DPS-a na kojem se prijetilo srpskom narodu

  • Viber

Kolege iz Demokratskog fronta su očekivali da vide predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića za stolom. Lider Prave Crne Gore Marko Milačić i ja nijesmo na tome insistirali, ali kako su se oni udaljili i mi smo - rekao je lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, nakon što je napustio sastanak predstavnika političkih partiju koji je sazvala predsjednica parlamenta Danijela Đurović.

Danilović je kazao da je Đukanović trebalo da dođe i objasni zašto je vratio Zakon o predsjedniku.

Pogledajte njegovu izjavu.

I Lider PZP-a Nebojša Medojević je kazao da je bio pripremio konkretan prijedlog, ali je kako kaže Đukanović poslao poruku da nije zainteresovan za rješenje političke krize.

On je naveo da je u dopisu insistirao da se okupe lideri stranaka.

"Đukanović i Konjević nijesu došli pa smo ocijenili da ne postoje politički uslovi da se sastanak održi", navodi Medojević. On je rekao da neće više pozivati opoziciju na dijalog jer nemaju partnere.

Odgovornost je na Milu Đukanoviću, poručio je Medojević.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je da je DPS danas sa partnerima kliznula u ekstremizam i radikalizam te da je, kako smatra, nastavak poruka od sinoćnjih protesta sa kojih se "srpskom narodu prijetilo istjerivanjem".

"Đukanović je danas demonstrirao da ne želi razgovor i izlazak iz krize. Očigledno je da je DPS odabrao vaninstitucionalni način djelovanja."

On je takođe kazao da ostaju pivrženi potpisu 41 poslanila te da je neophodno da Miodrag Lekić bude predsjednik vlade.

Andrija Mandić je poručio da je DPS pokazao da ne žele kompromis.

"Mi nastavljamo dalje, postoji većina. Izabraćemo, vjerujem, i novu vladu, a onda ćemo na izborima, vjerujem prvo predsjedničkim, vidjeti koliki je pad DPS-a", naveo je Mandić.

Kazao je i da će danas ili sjutra vratiti u proceduru inicijativu da se utvrdi je li Đukanović povrijedio Ustav.

Pogledajte njegove odgovore na pitanja novinara.

Komentari (27)

POŠALJI KOMENTAR

Kontraš_007

Kada se nisu udostojili da pođu kod Đukanovića na konsultacije za izbor premijera, nisu ni zaslužili da predsjednik dođe na sastanak. Tu bagru treba ignorisati u svakoj prilici.

Crnogorka

O,bijede ljudske!Lazovi! Svi u CG znamo koliko ste ugrozeni.Kazem, NIMALO!!! NAPROTIV!Vi isti ste nam rodjaci,komsije,kolege,...svi sve znamo o drugima.Nase bogatstvo je sto nam je CG,duboko,u srcima,a vama nije.Sa CG trgujete,profesionalni ste Srbi,radite za novac i nista vam nije SVETO!

Zbogom ss!

Bijase li ono da ste vi glavni partneri za EU i USA!? A to vam daje ośećaj ugroženosti, ccc Kentera će završit posa, što se śekirate!? Zbogom..pa u Spuž dršte govore vas nekolika izroda! Groote, što se veli u Ivangrad.