25 °

max 25 ° / min 14 °

Srijeda

08.05.

25° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rusija bi Miodraga Lekića za premijera, tvrdi ukrajinski portal

Politika

Tag Gallery
Comments 3

Rusija bi Miodraga Lekića za premijera, tvrdi ukrajinski portal

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

U Crnoj Gori je održan već drugi protest građana koji se ne slažu sa odlukom parlamenta da ograniči ovlašćenja predśednika zemlje Mila Đukanovića.

Neki od njih su nosili zastave Ukrajine — izvještava danas ugledni ukrajinski portal „Європейська правда” (eurointegration.com.ua).

„Protest pod nazivom ‘Ima nas’ (‘Ми є’) održan je u glavnome gradu Crne Gore, Podgorici. Inicijatori zahtijevaju, prije svega, da se povuku izmjene Zakona o predśedniku i da se održe vanredni parlamentarni izbori”.

Portal navodi da su „poslanici Crne Gore u noći 2. novembra, na inicijativu PRORUSKE stranke Demokratski front (DF), promijenili dio predśedničkih ovlašćenja u vezi s imenovanjem vlade, usvojivši odgovarajuće izmjene zakona”.

„Patriotske stranke i patriotski nastrojeni Crnogorci protive se planovima skupštinske većine, a sâm Đukanović je stavio veto na zakon”.

„Izmjenom Zakona o predśedniku skupštinska većina želi, nadasve, da stvori uslove za imenovanje lidera DF-a Miodraga Lekića, političara LOJALNOG RUSIJI sa iskustvom u diplomatskoj djelatnosti za vrijeme Jugoslavije — koji nije podržao crnogorsku nezavisnost — na mjesto šefa nove vlade”.

„Đukanovićeva Demokratska partija socijalista i njoj bliske opozicione stranke optužile su skupštinsku većinu da je izvršila ustavni udar, pravnim nasiljem i rušenjem ustavnoga poretka Crne Gore. Usvojeni zakon nazvali su ‘Lekićev zakon’“, piše ukrajinski portal.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

Snila baba sto joj milo bilo ! Polako mirovina ...