9 °

max 12 ° / min 9 °

Četvrtak

08.12.

12° / 9°

Petak

09.12.

13° / 10°

Subota

10.12.

13° / 12°

Nedjelja

11.12.

13° / 9°

Ponedjeljak

12.12.

9° / 7°

Utorak

13.12.

7° / 4°

Srijeda

14.12.

9° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Preokret u Srbiji? Stefanović podnio predlog rezolucije o uvođenju sankcija Rusiji

Izvor: N1

Politika

Comments 2

Preokret u Srbiji? Stefanović podnio predlog rezolucije o uvođenju sankcija Rusiji

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Skupštine Srbije Borko Stefanović saopštio je da je Odboru za spoljne poslove uputio predlog rezolucije o usaglašavanju spoljne politiike Srbije sa politikom Evropske unije, kojom se predlaže uvođenje odgovarajućeg paketa sankcija Rusiji, koje bi Vlada morala odmah da primijeni, prenosi N1.

"Jedini smo kandidat za članstvo u EU, a nismo uveli restriktivne mjere Rusiji. Dovodimo se u realnu opasnost da ponovo dođemo u izolaciju", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Skupštini.

Kako je objasnio, zemlja dolazi u realnu opasnost da se više od 10.000 firmi nađe u teškoj situaciji, ugrozi 300.000 radnika zaposlenih u kompanijama iz EU, kao i trgovinsku razmjenu sa Unijom, koja je 60 odsto ukupne spoljne trgovine.

Srbija, smatra Stefanović, ne smije da se nađe „sa druge strane virtuelnog Berlinskog zida, koji se ponovo gradi“.

Prema njegovom mišljenju, uvođenje paketa sankcija ne bi ugrozilo Rusiju, „bio bi skromnog dometa“, ali bi, ako se to ne dogodi, položaj države po pitanju Kosova bio otežan, kao i politički i ekonomski odnosi sa EU.

On je najavio da će se do kraja novembra predlog rezolucije naći pred Odborom za spoljne poslove, čiji je predsjednik, i da će se o njoj raspravljati, a nada se da će se naći i na dnevnom redu Skupštine.

"Moramo da pomognemo sopstvenoj zemlji da izbjegne opasnost izolacije. Srbija zbog svoje časti i interesa ne može stajati po strani i praviti se da ne vidi promjene koje se dešavaju. Ne treba pratiti emocije, nego interese", zaključio je Stefanović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

ODS

Ovaj lik je u srpskoj politici bitan koliko Dobrilo Dedeić u crnogorskoj.

nenad_mne

Da vas zamolim, ipak ste ozbiljan portal da bi prenosli ovakve vijesti i ovakve neozbiljne naslove! Shvatam da se mnogi oslanjaju na "klik", ali Anteni to ne treba! "Preokret" i prijedlog opozicije, i to, još u Srbiji! Ako Vučić nije izjavio, NEMA PREOKRETA! Ne uvlačite me u informaciono blato!!!