9 °

max 11 ° / min 9 °

Četvrtak

08.12.

11° / 9°

Petak

09.12.

12° / 10°

Subota

10.12.

13° / 11°

Nedjelja

11.12.

13° / 9°

Ponedjeljak

12.12.

8° / 7°

Utorak

13.12.

7° / 2°

Srijeda

14.12.

6° / 0°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stanišić: Usvojiti Lex specialis koji bi poništio sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita funkcionerima

Izvor: PzP

Politika

Comments 4

Stanišić: Usvojiti Lex specialis koji bi poništio sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita funkcionerima

Autor: Antena M

  • Viber

Neophodno je da Skupština Crne Gore u hitnom postupku usvoji Lex specialis koji bi poništio sve odluge bivšeg režima, kojima se obezbjeđuje privatna korist državnim funkcionerima, a na štetu Crne Gore, poručuje Boban Stanišić, predsjednik mladih PzP-a i član Predsjedništva. 

- Ovim Lex specialisom sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita, po netržišnim uslovima bi bile poništene i svim javnim funkcionerima bi bili ponuđeni aneksi ugovora po kojima bi morali platiti tržišnu vrijednost stanova i otplata cjelokupnih iznosa kredita.

U suprotnom država bi oduzimala dodijeljene stanove i pokrenula proces prinudne naplate u slučajevima dodijeljenih stambenih kredita - navodi Stanišić. 

Ovakav Lex specialis bi se odnosio samo na javne funkcionere, a ne na državne službenike koji su u stanju socijalne potrebe u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju dobili sredstva za poboljšanje uslova života, navodi on. 

- Takođe, s obzirom na to da je Skupština Crne Gore rekorder po usvajanju rezolucija koje dijele crnogorsko društvo, poslanici bi trebalo da usvoje i Rezoluciju osude agresije javnih funkcionera na stanove po povlašćenim uslovima. Ovom rezolucijom bi se osudili svi oni javni funkcioneri koji su bili učesnici ''stambene korupcije'', među kojima su predvodnici: Vesna Medenica, Suljo Mustafić, Ivica Stanković, Blažo Jovanić, Sreten Radonjić i mnogi drugi DPS prvoborci i ''branitelji'' države.

Demokratski front se zalaže za reviziju svih koruptivnih odluka vezanih za stambenu politiku bivšeg režima i poništavanju istih, kao i poštovanju Evropske socijalne povelje i člana 31 koji reguliše pravo na stan - zaključuje Stanišić. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Onogošt

Sve populisti i šarlatani.Vraćaju politiku iz 45 god.Kada je vlast po partijskoj liniji uzimala privatnu svojinu.Kako će im se ova pravna i protiv Ustavna hajdučija obiti o glavu nijesu ni svojesni.

Milena

@Njegoš Povecan osjecaj za postenje,satrijese i opljackase drzavu,posjeduju milione zaradjene mudrim glavama,a ovamo vicu ,drzite lopova,objaviti pod hitno njihovu imovinu i njihovih porodica.

Onogošt

Koliko ih je tek u ovoj nelegalnoj većini JBB,Bratić,Medojević,Radulović,Šoć,Bulatović,Bošnjak, Jelušić,Krivokapić Zdravko...Pola nove ,,vlasti" bi završilo na ulici.Ovi revolucionarni zakoni i oduzimanje privatne svojine isto kao 45 g.Ovo im još treba za Evropu !!!