10 °

max 11 ° / min 9 °

Utorak

06.12.

11° / 9°

Srijeda

07.12.

13° / 10°

Četvrtak

08.12.

12° / 10°

Petak

09.12.

13° / 10°

Subota

10.12.

13° / 12°

Nedjelja

11.12.

13° / 10°

Ponedjeljak

12.12.

9° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jovana Marović podnijela ostavku i u Vladi i GP URA: Ubrzanje evropskog puta nije moguće u ovakvim uslovima

Politika

Comments 24

Jovana Marović podnijela ostavku i u Vladi i GP URA: Ubrzanje evropskog puta nije moguće u ovakvim uslovima

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku i ministarka evropskih poslova Jovana Marović podnijela je ostavku na tu funkciju.

Na Facebook profilu, Marović je objavila da je podnijela ostavke na sve tri funkcije koje je vršila u prethodnom periodu (potpredsjednica za spoljnu politiku, regionalnu saradnju i evropske integracije, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica GP Ura).

"Funkcije u Vladi i partiji sam preuzela za velikim entuzijazmom i željom da proces pristupnih pregovora dovedemo u završnu fazu, a državu do članstva u Evropskoj uniji. S obzirom na to da političke partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima. Razlog što nisam ranije napustila ove funkcije je zaokruživanje tehničkog dijela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Smatram da smo, moj tim i ja, u mjeri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, uspjeli da uradimo dosta. Zbog toga želim da zahvalim državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približimo EU. Bilo je zadovoljstvo raditi sa vama! 

Iako ne na javnim funkcijama, moja misija „Crna Gora u EU“ se ovdje ne završava. Do nekih novih poslovnih poduhvata, ovo je jedina izjava za javnost koju ću dati ovim povodom", istakla je Marović.

Marović je dopis dostavila predsjednici parlamenta Danijeli Đurović a dokument je objavljen na sajtu Skupštine.

Marović u dopisu navodi da je ostavka ulsijedila nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi.

o

Komentari (24)

POŠALJI KOMENTAR

Boka

Ovo si trebala odavno napravit a ne sad, ali ajd, nikad nije kasno.

Cemu sad ostavka?

Dosta si "uradila" u ovoj stetočinjskoj jadivladi, zašto ostavka!? Oposlila si sto si imala i sad "tihovanje" ..prigovaras, kobajagi svim partijama..a sto bi sa tvojim "visim ciljem"? Sic