10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakočević: Bez određivanja datuma izbora i povlačenja Zakona o predsjedniku, DPS neće glasati za sudije Ustavnog suda

Politika

Comments 2

Rakočević: Bez određivanja datuma izbora i povlačenja Zakona o predsjedniku, DPS neće glasati za sudije Ustavnog suda

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević podsjetio je javnost danas da ta partija podnijela krivičnu prijavu protiv odgovornih u Rudniku uglja Pljevlja i da im je cilj da skrenu pažnju na ono što su tamo zatekli.

"Molimo vas da u budućem periodu, dio prostora u medijima rezervišite za ove teme jer su one od vitalnog interesa za očuvanje supstance privrede naše države", sugerisao je Rakočević novinarima na pres konferenciji.

"Ovaj pres je organizovan sa namjerom da ponovo pozovemo SDT da radi poslove iz svoje nadležnosti i preduzme istražne radnje i u Rudniku uglja i u Cedisu i u Elektroprivredi. Tamo se rade radnje koje ugrožavaju vitalne interese Crne Gore. Sačinićemo više krivičnih prijava protiv odgovornih u tim kompanijama", kaže Rakočević.

"Ne sa namjerom da bilo koga optužujemo bez osnova, niti da prikupljamo političke poene, važno je da uputimo javnost na hiljadu i po novih zaposlenih i kreditne aranžmane za plate zaposlenima. To je dovelo do ogromnih gubitaka", naveo je Rakočević.

Kompanijama koje sad bilježe minuse i prekomjerno zapošljavaju, dodaje on, to nije bila praksa do 2020.

"Te kompanije su bile u poslovnom plusu, a sada bilježe minuse", dodao je Rakočević.

Govoreći o tome hoće li DPS glasati za kandidate za sudije Ustavnog suda u ponedjeljak, Rakočević kaže da je ta partija spremna da bude vrlo konstruktivna i da se izabere makar jedan sudija pod jasnim uslovima.

"Jedan uslov je da odredimo tačan datum vanrednih parlamentarnih izbora, a drugi uslov je da se povuče Zakon o predsjedniku. Spremni smo da odgodimo sjednicu parlamenta zakazanu za ponedjeljak. Međutim, bez jasnog određivanja datuma izbora i povlačenja neustavnog Zakona, mi nećemo glasati za sudije", istakao je Rakočević.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

montenegrina

Treba istrajati u tome.Svi koji se pozivaju na hitnost izbora sudija Ustavnog suda treba da znaju da oni nisu izabrani jer vladajuca većina to nije htjela,čemu smo svjedoci kad je bilo glasanje na odboru.Sad pristati na ucjenu je kapitulacija.Neka se pripisuje “krivica”opoziciji za blokadu ,crnogorska javnost zna ko je kriv.

d v

I kad odrede datum izbora i povuku zakon o predsjedniku a uz vaš glas izaberu tkz sudiju tkz ustavnog suda sjutri dan će vas opet nasamariti po četvrti put u dvije god. Nemate bi pojma s kojim fukarama izdajnicima i ništa robom imate posla. Umjesto da se povučete iz skupštine vi igrate njihove note.