16 °

max 16 ° / min 11 °

Srijeda

17.04.

16° / 11°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Laličić: Dokle više

Izvor: DPS

Politika

Comments 0

Laličić: Dokle više

Autor: Antena M

  • Viber

Vanredni parlamentarni izbori su jedino rješenje za izlazak iz duboke krize u koju svakim danom sve više tone Crna Gora, smatra Jovanka Laličić, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore. 

Zahvaljujući potezima Vlade u tehničkom mandatu, koja uživa svega 2,8% povjerenja građana, Crna Gora postaje sve više zemlja čuda, ističe Laličić. 

- Već dugo u Skupštini nije bilo Premijerskog sata ni poslaničkih pitanja, Vlada radi kao da je u punom mandatu, pa je u protekla tri mjeseca usvojila preko 600 akata i preko 160 kadrovskih rješenja.

Smjenjuje, imenuje, zamjenjuje, razrješava po dubini i širini praveći razne kadrovske akrobatike.

To što Vlada puca po svim šavovima i što svakog dana ostaje bez po jednog ministra i to u ključnim oblastima, odlazećeg premijera ne zabrinjava ama baš nimalo. Pogotovo ako su ministri iz drugih partija a za ove iz URE imaju “suvislo” objašnjenje da URA baštini “drugačija mišljenja” pa svako ko iole misli drugačije može slobodno dati ostavku.

Lagodno će Premijer umjesto ministara/ki imenovati koordinatore/ke, pa zaboga na kvalitetu rada Vlade se neće “baš ništa “osjetiti" - navodi Laličić. 

Kako ističe, ako se ovakav trend nastavi imaćemo više koordinatora nego ministara.

- Koliki kapacitet treba da ima neko koji pored zahtjevne oblasti prostornog planiranja treba da koordinira još zahtjevnijom oblašću kao što su evropske integracije?

Da suludim idejama odlazećeg premijera nema kraja potvrđuje i ideja izrečena iz usta jednog ministra - da se rekonstruiše Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje. Osim novih ideja odlazeći premijer istrajava na datim obećanjima, po svaku cijenu hoće Crnu Goru da uvede u Otvoreni Balkan.

To što projekat prema Analizi koju je uradila ministarka Marović i zbog koje je podnijela ostavku, nema mapu puta, strategiju, institucionalni okvir, niti ugovor kojim se uspostavlja i kojim se garantuje ravnopravan odnos i položaj država, što je ovaj projekat suprotan eksplicitnom evropskom stavu - ne sjekira mnogo Dritana Abazovića niti njegove ministre u Vladi, kojima je to nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sljedeći strateški cilj.

Da se ponaša potpuno relaksirano i da vjeruje da će još dugo opstati na funkciji koju trenutno pokriva i raditi nova nepočinstva pokazuje i potez sa posljednje sjednice Vlade. Naime, Generalni sekretarijat Vlade zatražio je za potrebe Kabineta Premijera, a Ministarstvo finansija izvršilo, preusmjeravanje nešto više od 37.000 eura od čega 10.000 za službena putovanja a 20.000 za druge namjene ne precizirajući koje su to namjene.

Gdje li će nam to odlazeći premijer putovati o trošku građana? Hoće li ponovo na kanabe Vučića ili Edija Rame? Ako će u susjednu Albaniju onda može i biciklom, ne trebaju mu dnevnice. Ali ostaje pitanje dokle više? - zaključuje Laličić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR