7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EU zvaničnik: Od Đukanovića ćemo čuti više o situaciji u Crnoj Gori, važno imati funkcionalan Ustavni sud

Izvor: Kabinet predsjednika

Politika

Comments 5

EU zvaničnik: Od Đukanovića ćemo čuti više o situaciji u Crnoj Gori, važno imati funkcionalan Ustavni sud

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Samit EU - Zapadni Balkan biće prilika da od predsjednika Mila Đukanovića čujemo više o situaciji u Crnoj Gori, rekao je na onlajn brifingu za medije evropski zvaničnik.

Samit u Tirani biće održan sjutra, a Crnu Goru predstavljaće predsjednik zemlje Milo Đukanović.

Na pitanje Pobjede kakav će stav EU zauzeti kad je u pitanju Crna Gora imajući u vidu aktuelnu krizu u zemlji, zvaničnik EU kaže da je najvažnije imati funkcionalan Ustavni sud.

- Samit će biti prilika za razgovor sa predsjednikom Đukanovićem. Očekujemo da od Đukanovića čujemo više o situaciji u Crnoj Gori. U ovakvim situacijama, uvijek je važno imati funkcionalan Ustavni sud, jer on daje odluku o tome šta je prava interpetacija domaćih zakona donešenih od strane kvalifikovanih tijela - rekao je on. 

Da je izglasavanje sudija Ustavnog suda jedan od prioriteta Crne Gore, naglasili su brojni zvaničnici i diplomate.

Samit EU-Zapadni Balkan prvi put se održava u regionu, odnosno u jednoj zemlji koja nije punopravna članica evropskog bloka.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Onogošt

Predsjedniče,imaće čast da sa Vama razgovaraju i da saznaju istinu,o dešavanjima u Crnoj Gori.Valjda su shvatili da ste Vi osoba koja zaslužuje poštovanje.I da ste na čelu jedine legitimne institucije u državi.Borite se za dobro Crne Gore u sastavu EU.A ne u Srpskom svetu,kao smjenjeni premijer.

Bezakonje

Dobro, Djukanovic ce reci sto ima da kaze. A, kako ce izglasati sudije Ustavnog suda, kad svaka strana ima svoje kandidate i nema dogovora. Do tada, a ne znamo kad ce se to dogoditi, vlada haos i bezakonje. Da cujemo, ima li nacina da uticete na ovu obezglavljenu situaciju!

Anon

@BMX moža in dođe iz pozadine u lobanju neki dotok krvi, jer lakše je bilo vjerovati Putinu i Vučiću kada su im oni pričali bajke ali sada sa ratom u Ukrajini treba da shvate da se slično spremalo svim srpskim susjedima koji nisu u EU.