11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDT tražilo skidanje imuniteta za pet poslanika DPS-a i SD-a; Nikolić: Tužilaštvo po nalogu Abazovića krenulo u politički progon

Politika

Comments 14

SDT tražilo skidanje imuniteta za pet poslanika DPS-a i SD-a; Nikolić: Tužilaštvo po nalogu Abazovića krenulo u politički progon

Autor: Antena M

  • Viber

U SDT-u formiran je krivični predmet protiv Predraga Boškovića, Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Ivana Brajovića, Dražena Miličkovića, Damira Šehovića, Dragice Sekulić, Osmana Nurkovića, Suzane Pribilović, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića, za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz cl 416 st.3 u vezi st. 1 i d.49 st. 1 Krividnog zakonika Cme Gore, po krivicnoj prijavi Vlade Cre Gore, od 13.oktobra ove godine.

"Razmatranjem krivične prijave i priloga (zapisnika i odluka Komisije za stambena pitanja Vlade Cme Gore, zakjučaka Vlade, zahtjeva funkcionera, ugovora o vraćanju kredita i druge dokumentacije), utvrđeno je da postoji odgovarajući stepen sumnje da su prijavljena lica, u periodu od 2016. do 2020 godine, u Podgorici, učinila prijavijeno krivično djelo tako što su, prijavljeni Bošković, kao predsjednik, a ostali prijavljeni, kao članovi Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera Vlade Crne Gore (Službeni list Cre Gore*, br. 31/2014, 24/2016 i 3/2018), i tako, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi iznos od trideset hiliada eura.
Kako je državnom tužiocu poznato da su pojedini prijavlieni poslanici u Skupštini Crne Gore i uživaju imunitet, zbog čega se protv njih ne može pokrenuti krivični postupak, niti odrediti pritvor bez odobrenja Skupštine, jer nijesu zatečeni u vršenju krivičnog djela za koje je propisana kazna u trajanju dužem od pet godina zatvora, u smislu dl. 247 st. 1 Zakonika o krivicnom postupku, a u vezi el 58 st 2 Poslovnika Skupstine Crne Gore, dostavljam
ZAHTJEV DA SKUPŠTINA CRNE GORE DA ODOBRENE ZA KRIVIČNO GONjENjE poslanika Predraga Boškovića, Ivana Brajovića, Damira Šehovića, Dragice Sekulić i Suzane Pribilović", navedeno je u dopisu SDT-a upućenom predsjednici SKupštine Danijeli Đurović.

 Nikolić: SDT po nalogu Abazovića kreće u politički progon

Specijalno državno tužilaštvo, po nalogu Dritana Abazovića, krenulo je danas u obračun sa pojedinim predstavnicima Demokratske partije socijalista, naveo je u reagovanju Miloš Nikolić.

"Tužilaštvo koje nije u stanju da obezbijedi izborni proces na jednom biračkom mjestu i koje se pravi mrtvo već skoro godinu dana za kupovinu ličnih karata u Ulcinju, ono za koje nema ništa sporno u komunikaciji škaljarskog brata Abaza sa predstavnicima kriminalnih klanova, i koje ne smije da uhapsi funkcionere URA zbog učešća u švercu cigareta a nijemo je na svakodnevna nepočinstva smijenjene - kao i Vlade Zdravka Krivokapića, sada je hitro reagovalo na krivičnu prijavu Abazovića,  iako ćuti na više od 70 prijava koje je u prethodne dvije godine podnijela Demokratska partija socijalista", naveo je Nikolić u saopštenju.

"Predizborni progon je danas zvanično i počeo, ali SDT i svi drugi koji pokušaju da institucije stave u funkciju odbrane jedne korumpirane vlasti, koja radi protiv nacionalnih interesa ove države, moraju da znaju da im zloupotreba položaja u korist pojedinih političkih centara neće proći", naveo je on.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Neda

A kada brata Novović i Radonjić "pohapse" narod, a Sud ih oslobodi, oštete plaća narod CG, a gdje je odgovornost brata za "nezakonito zatvaranje i robijanje ljudi". Iz vašeg rada se vidi da niste dorasli poslu, nego je u pitanju "bratski" dogovor. Kontroliše li ko ove "stručnjake"?

Marko

A brate Radonjiću, što je bilo sa uništavanjem narkotika i kradjom cigareta. To ste zaboravili..... a što je bilo sa prepiskomo i kriptovanim telefonima. Je li to vraćanje usluge bratu Abazu što te je postavio na to mjesto, pa sada hapsimo po redu da pokažemo kako je brat Abaz protiv korupcije i šve

Tajfun

SDT=Specijalno DRITANOVO Tuzilastvo.