10 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Evropa sad: Predložićemo predsjedničkog kandidata koji će sigurno pobijediti

Politika

Comments 2

Evropa sad: Predložićemo predsjedničkog kandidata koji će sigurno pobijediti

Autor: Antena M

  • Viber

Pokret Evropa sad uskoro počinje konsultacije sa svojim članovima u vezi sa raspisanim predsjedničkim izborima, kako bi na osnovu dobijenih informacija kandidovali ličnost koja će sigurno biti budući predsjednik ili predsjednica Crne Gore, saopšteno je iz ove stranke.

"Nažalost, zbog neodgovornog ponašanja određenih političkih aktera, koji razmišljaju i donose odluke isključivo u partijskom, a ne javnom interesu, nećemo imati vremenski objedinjene predsjedničke i parlamentarne izbore, čime bi se u budžetu ušteđelo oko milion eura.

Stoga, trenutno smo posvećeni predsjedničkim izborima koji su izvjesni, dok ćemo opciju koalicionih aranžmana na parlamentarnim izborima razmatrati kada se skrati mandat parlamentu i raspišu neophodni izbori za novi sastav Skupštine"; navode u saopštenju.

Evropa sad, koja kako kažu, koja po svim relevantnim istraživanjima ima nezaustauvljiv trend rasta, nakon oktobarskih lokalnih izbora, preuzeće odgovornost i na politiku podjela, korupcije i ekstremizma, odgovoriti konkretnim predlozima za bolji život, pravnu državu i društvo bez diskriminacije.

"Zato se radujemo što ćemo na tom putu imati saveznike u onim građanima, organizacijama i političkim subjektima kojima je ta ideja bliska.

Takođe, očekujemo da poslanici konačno postupe državnički i glasaju za kompletiranje Ustavnog suda, a nakon toga pokrenu i inicijativu za skraćenje mandata Skupštini, bez odlaganja i prebacivanja odgovornosti, nakon svih propalih pokušaja da se politička kriza riješi.

Uvjereni smo da će oni subjekti koji javno projektuju saradnju sa Evropom sad!, nakon izglasavanja sudija Ustavnog suda, podržati inicijativu za skraćenje mandata aktuelnom sazivu parlamenta, kako bismo nakon predsjedničkih, te vanrednih parlamentarnih izbora imali stabilnu demokratsku Vladu, koja će odblokirati proces pregovara sa EU i našim građanima dodatno poboljšati životni standard", zaključuju u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Vele

Ona Kraljevic iz Carina. Top..hahah

Drago

Previše ste kratko na političkoj sceni da bi ste Vi bilo koga predlagali , a i vaši rezultati iz bliske prošlosti su deprimirajući ...