14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fajon: Crna Gora rak rana, od najuspješnije države na putu ka EU do problema

Politika

Tag Video
Comments 6

Fajon: Crna Gora rak rana, od najuspješnije države na putu ka EU do problema

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora ostaje rak rana, poručila je šefica diplomatije Slovenije Tanja Fajon nakon današnjesjednice Savjeta EU za vanjske poslove.

"Crna Gora ostaje rak rana... Od zemlje koja je bila najuspješnija na putu ka EU, ona sada postaje zemlja koja je problem. Obavezali smo se da ćemo dalje pomagati Crnoj Gori", poručila je Fajon.

Prioritet je, dodala je, izbor sudija Ustavnog suda i pitanje izbora sudija prioritetno. 

"Posredstvom svih kanala komuniciramo sa predstavnicima političkih partija, i poručujemo im da je ovo šesti pokušaj koji mora da uspije, inače će Crna Gora skrenuti sa evropskog puta", poručila je ona.

Ministri spoljnih poslova EU saglasni su, kako je navela, da je potrebno nastaviti pritisak na Crnu Goru da popuni upražnjena mesta sudija Ustavnog suda i izađe iz duboke političke i institucionalne krize.

Ključno glasanje o sudijama Ustavnog suda trebalo bi, dodaje, da se desi početkom februara, s obzirom na to da su u martu predsjednički izbori.

"A uskoro vjerovatno i vanredni parlamentarni", rekla je Fajon.

Crna Gora je u agendi za sjednicu Savjeta EU bila pod stavkom "tekuća pitanja", pored Irana, Jermenije, Avganistana, Venecuele i Etiopije. Najnovije tenzije između Prištine i Beograda, kako je saopšteno, takođe su jedna su od tema o kojoj će se raspravljati.

Sastankom Savjeta EU za spoljne poslove predsjedavao je visoki predstavnik Unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Kuba

Gos.Fejon ti jos ne znas sa kakvim si se bagrama i fukarama iz CG koji prave vecinu uhfatila u kostac.Vi to znate DF i URA rade za tudje interese Rusije i Srbije.Oni su potplaceni da uniste sve sto je Milo radio za CG u zadnjih 30.god. dali je to normalna politika.

Marko

Rana jer ste vi tako poželjeli, bitno je da nemate ništa protiv Vučića i Crkve Srbije, oni su melem za Balkan... Vaša greška i loša procjena, vi ste dali podršku Dritanu, Bečiću, Milatoviću, Spajiću i ostaloj ekipi pa sad plaćate poslijedicu pada Crne Gore pod ruski uticaj.

Bajo

Jeste . Procitao je . Ali ne vidi sta bi ovdje bilo lose i kriticarski upuceno , njemu , Vladi i Crnoj Gori .