15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Izjava Fajon prejaka, volio bih da mi neko kaže koji to dio sistema Crne Gore ne funkcioniše

Politika

Comments 13

Abazović: Izjava Fajon prejaka, volio bih da mi neko kaže koji to dio sistema Crne Gore ne funkcioniše

Izvor: Aplus/Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović komentarisao je trenutnu političku situaciju u zemlji, rekavši da ne zna šta se to vanredno dešava, kao i da bi volio da mu neko kaže koji to dio sistema Crne Gore ne funkcioniše.

Upitan da prokomentariše izjavu ministarke vanjskih poslova Slovenije Tanje Fajon koja je kazala da je Crna Gora postala rak rana evropskih integracija, Abazović ističe da je u pitanju izjava koja je prejaka.

"I tamo se ljudi trude da se politički pozicioniraju. To nije ništa nelegitimno", kazao je Abazović gostujući na televiziji A plus.

Kako je kazao, na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu se sreo sa Fajon i Ministrom spoljnih poslova Austrije Aleksanderom Šalenberom.

"Popričali smo. Volio bih da je crnogorska javnost imala priliku da čuje gospodina Šalenberga. Šta je čovjek govorio na sastanku o Vladi i Crnoj Gori, da je javnost to čula imali bi drugačiju perspektivu", kazao je Abazović.

Osim toga, Abazović je kazao da bi, da Vladi na čijem je čelu nije izglasano nepovjerenje, pitanje evropskih integracija bilo riješeno.

"Ali svakako, riješiće se istim algoritmom koji sam predložio ranije. Van toga nema ni rješenja u vezi Ustavnog suda", istakao je.

Dodaje i da je pravo pitanje kome nije odgovaralo što se nije desilo to da pitanje EU integracija bude završeno.

"Zašto oni koji su izglasali nepovjerenje nisu napravili novu vladu, njih 50. Lako je srušiti vladu, problem je napraviti je. Nemaju ideju kako. I tada sam najavio da ćemo ući u konfuziju u koju smo ušli. Međutim, na moju radost i na radost građana Crne Gore, ta konfuzija je značajno manja nego što su oni mislili da će da bude. Jer, svi oni protesti i sve one stvari koje su se dešavala su bile projektovane. Kao i potpisivanje Temeljnog ugovora pred podgoričke izbore. Svaka stvar je bila pročita", rekao je Abazović.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Veritas

Ne funkcioniše ništa osim tvoja izdaja.

JF

Razocarenje od strane Filipovica, neka poiju kafu posle emisije.

Ana

@BELVEDER Abaz zna da nema šansi na izborima i sada gleda kome da se "objesi". Ali sa njim neće niko jer zna da će izgubiti izbore. Zato on sada poltroniše DF u namjeri da idu zajedno sa istim kandidatom. Ali pošto je on iskompromitovani političar, taj koji ide sa njim, izgubiće.