10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Sve zavisi od toga hoće li građanske i evropske stranke uspjeti da se ujedine pred izbore

Politika

Comments 5

Bečić: Sve zavisi od toga hoće li građanske i evropske stranke uspjeti da se ujedine pred izbore

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i poslanik te stranke Boris Bogdanović sastali su se u Vašingtonu sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

"Demokrate kao snažna, organizovana i pojedinačno druga partija po veličini u crnogorskom parlamentu svoju evropsku i evroatlansku opredijeljenost potvrđivala je konkretnim djelima bilo u vlasti ili u opoziciji, jer mi nikada ne pravimo trule političke kompromise sa vrijednostima za koje se zalažemo", kazao je Bečić Eskobaru.

Crna Gora je, kako je poručio, na istorijskoj prekretnici.

"To može rezultirati i mnogo dobrim, ali i mnogo lošim vijestima kako po građane Crne Gore, tako i po zemlju u cjelini, naglasio je Bečić i dodao da sve zavisi da li će partije građanske, evropske i evroatlanske orijentacije, koje promovišu međunacionalno i međuvjersko pomirenje i snažno se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije, uspjeti da se ujedine na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima", dodao je on.

Bečić je, kako je navedeno u saopštenju, "izrazio očekivanje da moderne partije građanske profilacije odnesu ubjedljivu pobjedu na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima i na taj način zauvijek pošalju u prošlost politiku ekstremizma, podjela, korupcije i kriminala i na taj način obezbijede dugoročnu političku stabilnost".

Dodao je i kako očekuje da odlazeća Vlada "bez odlaganja ukine program ekonomskog državljanstva, koji uzrokuju brojne rizike o kojima često govore predstavnici evropskih institucija".

Eskobar jje, kako je navedeno, ponovio zabrinutost Sjedinjenih Američkih Država nefunkcionalnošću pojedinih crnogorskih institucija, poput Ustavnog suda Crne Gore.

"Očekujem da Crna Gora u najkraćem mogućem roku izabere sudije Ustavnog suda, jer je to osnovna pretpostavka za sve naredne deblokirajuće procese u zemlji,” naglasio je Eskobar.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Potpuna zamjena teza što ne čudi kad dolazi od crvenih kravata!Oni koje je na vlast dovela crkva Srbije i koji su za 2 ipo godine sve uništili, pokušavaju se predstaviti kao građanska,evropska opcija mada i sad za svaku odluku idu po blagoslov kod popova,a CG nikad dalja od Evrope!

delboj

Gradjanske i evropske su manje vise ujedinjene. Pitanje je hocete li vi, vucicevsko-srpske stranke moci da.se ujedinite

Andrea

Demokrate koje su podmladak df i snp! E nemoze Becicu u evropu a svaki ti iz partije ima sliku sa kokardom i pjeva cetnicke pjesme!!! Ili si gradjanista ili kleronacionalista, vi iz demokrata ste dokazani kleronacionalisti!!! Za vas se popovi pitaju vi ste im izvodjaci radova!!!