13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaranović: Predsjednik može biti kandidat Demokrata ili kandidat koji je plod dogovora naše i partija sličnih orijentacija

Izvor: DCG

Politika

Comments 1

Šaranović: Predsjednik može biti kandidat Demokrata ili kandidat koji je plod dogovora naše i partija sličnih orijentacija

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanici Demokrata u Skupštini Crne Gore, Tamara Vujović i Danilo Šaranović, sastali su se sa  specijalnim izaslanikom Rumunije za Zapadni Balkan, Adrianom Davidoiu, ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori, Viorelom Ardeleanu i zamjenikom šefa misije Konzularnog predstavništva Rumunije, Raduom Gorincioi, saopšteno je iz ove stranke. 
 
- Specijalni izaslanik Rumunije za Zapadni Balkan, Adrian Davidoiu konstatovao je posvećenost Demokratske Crne Gore evroatlantskom putu i istakao da je veoma važno da naša država uprkos brojnim institucionalnim izazovima istraje na tom putu, koji zasigurno predstavlja strateški cilj i prioritet u nastojanju da Crna Gora bude prva naredna članica evropske porodice.
Upoznat sa krizom institucija sa kojom se suočava Crna Gora izrazio je zabrinutost i naglasio hitnost u rješavanju aktuelnog problema - piše u saopštenju Demokrata. 

Navode da je Davidoiu istakao da je "mišljenja da je preduslov rješavanja krize dogovor i posvećen dijalog svih političkih aktera, koji će dovesti do saglasnosti oko imenovanja četiri sudije Ustavnog suda". 

- Poslanici Vujović i Šaranović su specijalnom izaslaniku predočili da je partija koju predstavljaju uvijek davala maksimalan doprinos u cilju što bržeg izlaska iz krize i da je u prošlom krugu glasanja za sudije Ustavnog suda podržala sva četiri kandidata, rukovodeći se kriterijumima kvaliteta, profesionalizma, nepristrasnosti i nezavisnosti kandidata kako pri selekciji tako i pri glasanju za sudije Ustavnog suda.

Oni su istakli da će Demokrate uvijek biti konstruktivan činilac dijaloga u cilju postizanja punog kapaciteta u funkcionisanju Ustavnog suda, kojim bi se krenulo u rješavanje mnogih spornih pitanja koja se tiču njegovih nadležnosti, a prije svega verifikacije rezultata održanih lokalnih izbora kao i pitanja raspisanih predsjedničkih izbora - dodaje se u saopštenju. 
 
Navodi se da je Šaranović istakao da su predstojeći predsjednički izbori od velikog značaja.

- Neophodno je da Crna Gora konačno dobije predsjednika koji će biti kohezivni faktor crnogorskog društva i istinski predsjednik svih građana Crne Gore. To može biti kandidat Demokrata ili kandidat koji je plod dogovora Demokrata i partija sličnih orijentacija, što bi u konačnom dovelo do stabilizacije prilika na političkoj sceni i ubrzanom putu ka Evropskoj uniji - istakao je Šaranović.
 
Osvrnuvši se na evroatlantske integracije Crne Gore, diplomatski predstavnici Rumunije su istakli da evropski partneri pažljivo prate političku situaciju, ali i stabilnost ključnih institucija kao jednog od važnih uslova za pridruživanje Crne Gore porodici evropskih zemalja, što je potrebno potvrditi djelima koja su usmjerena na jačanje sopstvenih demokratskih kapaciteta, navode iz DCG. 
 
- Naglasili su da su dobrosusjedski odnosi i regionalna saradnja od izuzetne važnosti i za region ali i za sam proces pridruživanja EU.

,,Njegovanje regionalne saradnje i uspostavljanje prijateljskih odnosa sa zemljama regiona od velikog je značaja za integracije i reforme u svim zemljama Zapadnog Balkana, što snažno podržavamo’’ - piše u saopštenju Demokrata. 
 
Kako se navodi, izrazivši zadovoljstvo zbog dosadašnje odlične saradnje između dvije zemlje, izaslanik Rumunije za Zapadni Balkan ukazao je na to da će Rumunija nastaviti da bude partner i podrška Crnoj Gori na putu ostvarenja njenih ciljeva.
 
- Rumunija ima velike planove u oblasti energetike, infrastrukturnog povezivanja, sajber sigurnosti i drugih pitanja, u kojima snažno možemo pomoći Crnoj Gori, vjerujem, na obostrano zadovoljstvo. Ovo je samo jedna od brojnih aktivnosti koje slijede na polju međusobne komunikacije i saradnje u cilju demokratizacije društva i institucija, kao i još boljih razmjena iskustava naših prijateljskih naroda - zaključio je Davidiou.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Kotoranin

Kakvi ste vi prevaranti majko mila. Kako ce vas Milojko ugasiti. Hahahah