9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Medojević: Spajić došao na mjesto ministra uz pomoć crkve, koristio poziciju sa ciljem da se obogati

Izvor: ilustracija

Politika

Comments 5

Medojević: Spajić došao na mjesto ministra uz pomoć crkve, koristio poziciju sa ciljem da se obogati

Autor: Antena M

  • Viber

Milojko Spajić je bio anonimni čovjek koji se na poziciji ministra našao uz pomoć crkve koja ga je predložila, poručio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

Gostujući na Dnevniku Gradske televizije, Medojević je ponovio da je Spajić je na leđima DF-a postao ministar.

-Ove kritike koje upućujem treba ozbiljno da shvati. Postoji more dokaza za zloupotrebe položaja dok je bio na čelu ministarstva finansija. On je koristio svoju poziciju sa ciljem bogaćenja, nastavio je politiku DPS-a. Svu dokumentaciju koju posjedujem dostavio sam glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću. - kazao je Medojević.

On se osvrnuo na aferu sa kupovinom dva aviona Air Montenegra kojom je, kako tvrdi, Spajić oštetio državu za 11 miliona dolara.

-Tu je pitanje ekonomskih državljanstava koje su vlade i Abazovića i Krivokapića dijelili šakom i kapom, i ako brojni ljudi koji su ih dobili nijesu mogli proći bezbjedonosne provjere. - naglašava lider PzP-a.

Medojević dodaje i da je bivši ministar finansija umiješan u šverc cigareta i da je on imenovao Rada Miloševića na čelo Uprave prihoda i carina, iako on nije bio prvi na konkursu. Najavio je da će uskoro objaviti dokumentaciju koju posjeduje u vezi sa tim.

-Spajić tvrdi sve suprotno, a svjedoci smo da govori neistine. Dokazao sam da ima stan u Beogradu na vodi. On je rekao da je kupio nekretninu 2018. godine, a da ga je prodao 2020. godine, međutim ta tvrdnja, da ga je prodao, nije dokazana. On je 2021. godine prijavio više 200.000 eura na računu, ali ja sumnjam u to. Radi se o serijama fiktivnih transakcija kako bi prikrio porijeklo. On treba da objasni građanima i GST-u Novoviću koje je porijeklo tog novca. - rekao je on.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Kotor

Ispravljam te Medojeviću: Došao je uz pomoć okupatorske crkve Srbije da se obogati i on i crkva Srbine koja ga je dovela na vlast. Naravno na štetu ovoga naroda.

Savo

Nažalost, sve je tačno. A za Novovića nijesi trebao trošiti pare na pisma i markice. Novović je njihov. Nije sposoban da riješi pitanje cigareta, što je očigledno, ekonom. državlj, od toga idu pare u džepove. A Damjanović traži način kako da i dalje dijele ekon.držav. samo da se drugačije zovu.

Jada ovog

@Lovcenska vila Koje ironije: "Lovcenska vila" veli "samo napred" :)