17 °

max 17 ° / min 10 °

Srijeda

17.04.

17° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I za predsjednika Crne Gore sporni njeni  simboli?

Politika

Comments 30

I za predsjednika Crne Gore sporni njeni simboli?

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je izbjegao da osudi izostanak crnogorskih zastava za Dan nezavisnosti u gradovima u kojima je  prosrpska većina na vlasti. Smatra to  demokratskim pitanjem koje će građani prosuđivati. "Kao čovjek koji je demokratski orjentisan, mislim da svakome treba ostaviti taj jedan prostor i o takvoj vrsti djelovanja, če onda najbolje suditi građani", rekao je Milatović za TVCG.

Komentarišući izjavu poslanice NSD Jelene Božović da na putu pomirenja treba preispitati crnogorske državne simbole, predsjednik Crne Gore je kazao da je to treba posmatrati u kontekstu nedovoljne inkluzivnosti i načina na koji su usvajane do sada odluke o državnim simbolima. On smatra da je izjava "uvažene koleginice Božović jedna mjera njihove neuključenosti u određene procese u jednom periodu u Crnoj Gori."

Milatović je rekao da je "u jednoj demokratiji sve stvari moguće preispitai. Moj odnos prema državnim simbolima je vrlo jasan. Ja mislim da oko njih treba da se okupljamo, mislim da to nijesu pitanja koja treba trenutno otvarati, ali ću se kao predsjednik demokratski odnijeti prema svakoj inicijativi", izjavio je Milatović ne precizirajući kakav je to njegov vrlo jasan odnos prema simbolima države koju i sam personifikuje.

Milatović smatra da Ustavni sud što prije da mišljenje o Zakonu o predsjedniku i kaže da je Ustavni sud imao dovoljno vremena da se odredi prema tom pitanju. 

Poziv za sastanak u ponedjeljak upućen nosiocima izbornih lista za izbore koji će se održati 11. juna opravdava demokratskom zrelošću i jednakim tretmanom za sve učesnike.

Predstojeće parlamentarne izbore Milatović je nazvao prvim, demokratskim u Crnoj Gori.

Poziv da se povuče sa liderske pozicije PES-a, kaže da ne bi komentarisao i smatra da građani vrlo jasno percipiraju i razlikuju njegove državničke i partijske poteze. Milatović je rekao da neće imati aktivnog učešća u pretstojećoj parlamentarnoj kampanji. 

Komentari (30)

POŠALJI KOMENTAR

cetinje

A sto se bolje ocekivalo od ovog mulca,radi mene Milatovicu ti nosi SAJKACU i zamotaj obraz u srpsku zastavu.

Podgoricanin

Što se imamo ljutit. Sve, čak i crnje je govorio i činio nas dragi Fićo, kad je isao po opstinama u kojim mu nijesu śćeli puštit himnu, postavit grb i zastavu i to u Herceg Novi, Pluzine i Šavnik. A danas kuku lele. Daj ne dramite, muka mi je od svega. Sad kad DPS ne vlada sad nam nista ne valja!!

JovoZ

Zar prvi demokratski izbori nijesu oni poslije kojih je on postao ministar?