15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurović: Zarada od turizma u prvom kvartalu ove godine iznosi 119 miliona

Politika

Tag Video
Comments 4

Đurović: Zarada od turizma u prvom kvartalu ove godine iznosi 119 miliona

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Vlada u tehničkom mandatu danas je održala 54. sjednicu, a u okviru javnog dijela bila su aktuelna sljedeća pitanja:

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić saopštio je da je inauguracija novoizabranog predsjednika Jakova Milatovića prošla bez komplikacija, uz zahtjev:

"Direkor Uprave policije je takođe zamolio da se službenici koji su radili za vrijeme praznika, odnosno Dana sticanja nezavisnosti dok su drugi odmarali, nagrade, ukoliko za to postoji prostor."

Abazović je kazao da će da nagrade i službenike koji su pomagali u saniranju posljedica zemljotresa u Turskoj.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović izjavio je da je prihod od turizma u prvom kvartalu ove godine 119 miliona.

"Crna Gora je odradila odličan posao i na ponos je svima nama sve što smo postigli", kaže Đurović. 

Đurović je dodao i da su se mnogi privredni subjekti pridružili akciji "Stop Inflaciji", stavljajući akcenat na proizvođače peleta, koji su sada znatno nižih cijena, zbog čega ministar apeluje da oni koji se griju na pelete sada obezbijede zalihe jer će, kako kaže, u oktobru i novembru cijene tih prozivoda biti znatno više.

Dajući usmenu informaciju o Institutu "Simo Milošević" u Igalu, Abazović je rekao da Institut nije vlasništvo države, odnosno Vlade.

"Ipak, mi se trudimo da uradimo sve što je potrebno kako bismo riješili taj problem. U ovo trenutku daćemo finansijsku inekciju koja će pomoći akutno teškoj situaciji u Institutu", kaže Abazović.

Usvojen je prijedlog za davanje saglasnosti Opštini Plužine za podizanje spomen - obilježja davanjem naziva javnom objektu - ulici imenom Dr Petar Žulović, prije isteka zakonskog roka, kao i prijedlog za davanje saglasnosti Opštini Andrijevica za podizanje spomen – obilježja davanjem naziva JU Dom zdravlja imenom Doktor Tomislav Tomo Mićović, prije isteka zakonskog roka.

Ostatak sjednice zatvoren je za javnost, kako je saopštio Abazović.

Sjednicu možete pogledati na linku ispod.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Aristos

@Nuad - U pravu ste. Ministar se, ili pravi blesav ili stvarno ne razlikuje profit (prihod) i promet . Tako da od tih € 190 miliona prometa zaradili smo između 10 - 15 miliona. S tim što su neki hotelu u vlasništvu stranaca tako da dio zarade pripada njima. Ministar izgleda voli da doćeruje istinu?

Nuad

Moj ministre nije zarada 119 miliona nego prihod a neto orofit je oko 18 miliona €. Nemoj te da obmanjujete građane ministre. Ja sam danas u ,,Cerovo " kupio pločice za kupatilo i platio ih 343 €.. sa pdveom. Je livasa zarada ili promet ministre. U ovoj transakciji vi ste čisto zaradili nekih 12%

Božović Brano

Gorane,tu tvoju populisticku pricu prihvate samo naivni.2019 god.bilo je jevtinije 300% nego 2023 god. Gorane iz losih knjiga si ucio(ekonomista zavrsio 1977 god.)Prihodi 3 puta veci,rashodi vise od prihoda.