10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: 85 odsto građana podržava članstvo u EU, Crna Gora jedinstvena i po svojoj ulozi u regionu

Izvor: MVP

Politika

Comments 0

Abazović: 85 odsto građana podržava članstvo u EU, Crna Gora jedinstvena i po svojoj ulozi u regionu

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade i rukovodilac Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović ugostio je danas grupu studenata sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta Klemson iz Južne Karoline, u okviru njihove studijske posjete Crnoj Gori. 

Kako je saopšteno iz MVP-a, Abazović je tokom svog izlaganja upoznao studente sa vodećim pozicijama u crnogorskoj politici na unutrašnjem i vanjskom planu.

Naglasio je da je Crna Gora napravila značajne korake u približavanju Evropskoj uniji, istakavši da su se preduzeti napori reflektovali i na stav crnogorskih građana, od kojih 85 odsto podržava članstvo naše zemlje u okviru evropske porodice.

„Crna Gora je jedinstvena i po svojoj ulozi u regionu – dobrosusjedska politika i nepostojanje otvorenih pitanja sa komšijama su u vrhu naše vanjskopolitčke pozicije“, naglasio je predsjednik Vlade.

Na interesovanje studenata, predsjednik Vlade je govorio i o otvorenim pitanjima u regionu, potrebi pomirenja i fokusiranja na zajedničku budućnost, te istakao zajedničku posvećenost Zapadnog Balkana evropskoj integraciji, navodi se u saopštenju. 

Na tom fonu, posebno je naglasio značaj podrške Sjedinjenih Američkih Država svim zemljama kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji, te intenzivnih kontakata sa zvaničnicima američke administracije i Kongresa.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o aktuelnim pitanjima na međunarodnoj političkoj sceni i izgledima za njihovo rješavanje. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR