24 °

max 27 ° / min 17 °

Utorak

26.09.

27° / 17°

Srijeda

27.09.

27° / 16°

Četvrtak

28.09.

27° / 15°

Petak

29.09.

27° / 16°

Subota

30.09.

28° / 16°

Nedjelja

01.10.

25° / 17°

Ponedjeljak

02.10.

28° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pešić:  Milatovića treba podučiti prvim lekcijama pravne pismenosti

Politika

Comments 4

Pešić: Milatovića treba podučiti prvim lekcijama pravne pismenosti

Autor: Antena M

  • Viber


Ni prvi ni poslednji put da se (ne)odgovorni zaklanjaju iza Đukanovića, poručila je doskorašnja savjetnica Predsjednika Crne Gore za saradnju sa državnim organima Nataša Pešić, reagujući na navode o nepotpisivanju zakona koje je dostavila raspuštena Skupština. Ona je poručila da bi dobro bilo da novoizabranog predsjednika Jakova Milatovića neko “poduči prvim lekcijama elementarne pravne pismenosti”.

 “Tako, puko citiranje članova i rokova propisanih Ustavom Crne Gore i traženje osnova predsjednice raspuštene Skupštine Danijele Đurović za „vjerovatnu inspiraciju“ da predsjednik Crne Gore Milatović ne potpiše zakone koje je dostavila ta raspuštena Skupština, još jednom pokazuje da „što se grbo rodi vrijeme ne ispravi“”, ocijenila je Pešić.

Jasno je, smatra ona, da ne postoji ustavni ni zakonski osnov za potpisivanje zakona koje je izglasala raspuštena Skupština, na čelu sa njenom predsjednicom.

 “Zato ih Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije ni potpisao. To se zove odgovornost zasnovana na ustavnim nadležnostima Predsjednika Crne Gore. To bi radi sebe, pošto je sada na toj dužnosti, morao da zna prije svih gospodin Milatović. Umjesto što neodgovorno i neutemeljeno tvrdi da ‘je Đukanović pokazao neodgovoran odnos prema Ustavu i Skupštini Crne Gore’. Dobro bi bilo da ga neko poduči prvim lekcijama elementarne pravne pismenosti”, ističe Pešić.

Naglasila je da način kako je Đukanović obavljao dužnost predsjednika države “treba da služi za nauk i za primjer svima”.

“Inače, način kako je predsjednik Đukanović obavljao dužnost Predsjednika, u skladu sa Ustavom, poštujući ustavne nadležnosti svih grana vlasti, treba da služi za nauk i za primjer svima, posebno onima koji nemaju političkog i državničkog iskustva u obavljanju najodgovornijih državnih poslova”, zaključuje Pešić.

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

svetosavlje

Četništvo, sverosavlje i Vučićev potrčko- to je Jakovu najvažnije zvanje i znanje.

TV_EU

Kako da budeš predsjednik države a do jučer si bio knjigovođa ?

očekivano

Taj Milatović će cijelog života ostati u sjenci rođenog lidera i državnika Mila Đukanovića. Sve što može da uradi taj nadobudni bivši prodavac smokava jeste da ogovara svoga slavnog prethodnika. Kompleks niže vrijednosti nikad ga neće napustiti. Nema toga Oksvorda koji nadoknađuje logiku i mudrost.