23 °

max 23 ° / min 14 °

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

21° / 15°

Petak

10.05.

23° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zirojević: Vlada bez Crnogoraca ne može biti ni stabilna, ni evropska, ni iskreni NATO partner

Politika

Comments 2

Zirojević: Vlada bez Crnogoraca ne može biti ni stabilna, ni evropska, ni iskreni NATO partner

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

"Na mandataru Spajiću je da odluči da li će u istoriji ostati upisan kao neko ko je Crnu Goru učinio provizorijumom Beograda, ili će ostati upisan kao neko ko je eventualno ovu državu uveo u EU ili makar učinio značajne korake da se Crna Gora oporavi od ovog trogodišnjeg haosa i ludila i makar je dovede u predvorje porodice evropskih naroda", saopštio je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević

U razgovoru za Televiziju E  on je kazao da  niti jedna crnogorska vlada bez Crnogoraca u njoj ne može biti stabilna, uspješna i voditi državu putem kojim treba da ide. 

Zirojević je rekao da bi se socijaldemokrate odazvale pozivu za razgovore sa mandatarom Spajićem, ali da to ne znači da bi prihvatili nešto što nije u skladu sa principima za koje se ta partija zalaže. 

"Vlada u kojoj bi Socijaldemokrate eventualno mogle participirati morala bi da bude ona vlada koja će od Crne Gore ponovo napraviti kredibilnu članicu NATO,  vlada koja bi jasno Crnu Goru usmjerila ka njenom evropskom putu i koja će imati jasna mjerila šta je u kojem periodu urađeno i koja bi, nadam se, mogla i da uvede Crne Gore u EU, Vlada  koja će, za razliku od prethodne dvije,  štititi interese države Crne Gore i svih naroda Crne Gore, a posebno manjinske narode i one pripadnike koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, a koji su u proteklom periodu bili najugroženiji", kazao je Zirojević. 

Dodao je da su za SD razgovori sa koalicijom Za budućnost Crne Gore neprihvatljivi.

"Sve dominantno zavisi od Pokreta Evropa sad, koji se, čini mi se,  još pronalaze na političkoj sceni. Ukoliko odaberu koaliciju Za budućnost Crne Gore, onda je sasvim jasno da niti državni interes, niti evropske integracije, niti NATO  nijesu stubovi politike Pokreta Evropa sad", kazao je Zirojević, dodajući da bi PES, ako prihvati saradnju s manjinskim partijama  poslao poruku da im je Crna Gora na prvom mjestu,  da se zalažu za iskreno partnerstvo sa Sjevernoatlantskim svezom i što brže pristupanje EU. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

G-dine Zirojevicu , vlada bez Crnogoraca nije Crnogorska vec Srbijanska a njihova politika nam je debelo razorila sve institucije.Svima je jasno da takva vlada nemoze da opstane kao ni ove dvije prethodne ali su razvili mehanizme razaranja Crne Gore da ce nam opet trebati 100 god. da se oporavimo.

jojo

Sve je jasno. Evropa sad je u raljama velikosrpsko-fašističkog pokreta. Crna Gora je moneta srpsko-albanske nagodbe.