24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović-Šole: Crna Gora može i treba da postane najveći strateški partner SAD-a na Balkanu

Politika

Tag Video
Comments 2

Milatović-Šole: Crna Gora može i treba da postane najveći strateški partner SAD-a na Balkanu

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa visokim zvaničnikom u američkom Stejt Dipartmentu Derekom Šoleom i  savjetnicom predsjednika Bajdena za Evropske poslove Amandom Slout. 

U razgovoru Milatović je istakao da Crna Gora može i treba da postane najveći strateški partner SAD-a na Balkanu. On je kazao da tome u prilog ide i proces snažne demokratizacije u Crnoj Gori koji postoji nakon političkih promjena 2020. godine a koje su doprinijele tome da je Crna Gora danas još kredibilniji NATO saveznik, sa istorijskom podrškom građana prema članstvu u Alijansi. 

Predsjednik Milatović je zatražio podršku američke administracije za najskorije učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju. On je saopštio da je to proces koji bi pozitivno uticao na reformske procese u cijelom regionu Zapadnog Balkana i šire. 

Sagovornici su se saglasili da je Memorandum o ekonomskoj saradnji između dvije države potpisan u vrijeme kada je predsjednik Milatović bio ministar ekonomskog razvoja odlična osnova za pozicioniranje Crne Gore kao destinacije za veće američke investicije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

ivan

Ovaj slučajni misli da oni ne znaju ništa. Kakav podmuklać. Baš je Joanikije kojem ti ližeš šake i śuśaś ga kredibilan partner zapadu...Nijesu oni na glavu tamo pali.

@@@@

IMPRESIONIRANI SU MILATOVICEVOJ POSVECENOSTI EU INTEGRACIJAMA!!!