7 °

max 9 ° / min 3 °

Četvrtak

07.12.

9° / 3°

Petak

08.12.

9° / 2°

Subota

09.12.

9° / 3°

Nedjelja

10.12.

9° / 4°

Ponedjeljak

11.12.

10° / 4°

Utorak

12.12.

12° / 6°

Srijeda

13.12.

10° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovačević o Danu opštine: DF uz podršku građanskih partija prevaspitava pljevaljsku sredinu, trobojkama se iskazuje višak lojalnosti prema Srbiji

Politika

Comments 1

Kovačević o Danu opštine: DF uz podršku građanskih partija prevaspitava pljevaljsku sredinu, trobojkama se iskazuje višak lojalnosti prema Srbiji

Autor: Antena M

  • Viber

Opština Pljevlja i ove godine proslaviće 20. novembar kao Dan opštine, iako su odbornici skupštinske većine nedavno usvojili da 27. oktobar bude novi opštinski praznik.

To su potvrdili predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš i predsjednica Skupštine opštine Jovana Tošić, koja je za danas u 12 sati zakazala Svečanu sjednicu lokalnog parlamenta.

Vraneš je kazao da će 20. novembar obilježiti jer još uvijek nijesu dobili saglasnost Vlade na odluku lokalnog parlamenta da novi dan opštine bude 27. oktobar, koji se poklapa i sa vjerskim praznikom Sveta Petka.

U kakvom ambijentu grad dočekuje dan opštine razgovarali smo sa bivšim predsjednikom tog grada Rajkom Kovačevićem.

Kovačević za Antenu M navodi da je ambijent u kojem Pljevljaci dočekuju Dan opštine daleko od uobičajenog.

"U posljednjih nekoliko godina dodatno agresivno nakon preuzimanja lokalne vlasti, DF uz punu podršku građanskih partija radi na prevaspitavanju pljevaljske sredine i njenoj snažnoj klerikalizaciji. Na meti se nalazi sve ono što predstavlja građansku i antifašističku svijest i tradiciji i napada se otvoreno, brutalno i bez ikakve zadrške".

Kovačević ističe da, ako se za DF na državnom nivou može reći da je antidržavna, antidemokratska i klerofašistička postava, onda se u njenoj pljevaljskoj ekspozituri nalaze njihove elitne jedinice.

"Za predsjednika opštine su crnogorski državni praznici u cirkus, a dan opštine dan 20. novembar kada su partizani i antifašističke snage krenule u zatiranje srpskog naroda i crkve i kao takav ne treba da se slavi. Upoznati se sa njegovom jedinstvenom inicijativom, koju su nažalost podržale građanske partije, da se crkveni praznik proglasi danom opštine. Na udaru je svaka nit koja povezuje Pljevlja sa Crnom Gorom i narativ koji je veoma opasan", navodi sagovornik Antene M.

Osvrćući se na okačene trobojke na državnim institucijama, Kovačević kaže da je to još jedna manifestacija kojom pljevaljska lokalna vlast želi iskazati stav da Pljevlja ne pripadaju Crnoj Gori.

"Time hoće da pokažu da su ona ipak povezanija sa svojim sjevernim susjedom i na taj način iskazuju višak lojalnosti prema državi Srbiji. Bez zadrške i zazora žele da iskažu svoje retrogradne i negativne stavove prema svemu onome što je Crna Gora i crnogorsko u Pljevljima", zaključio je Kovačević. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tajfun

Ukoliko ne uspije inzinjering,da prilikom popisa bude Srba vise nego Crnogoraca,pristupa se planu "B",stvaranje zajednice Srpskih Opstina,zbog cega je vodjena bitka prilikom izbora u Opstini Savnik,jer im se kida transferzala za zajednicu.Pljevlja-Zabljak-Savnik-Pluzine-Niksic-Herceg Novi-Kotor-Tiv