17 °

max 17 ° / min 12 °

Subota

02.12.

17° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 6°

Ponedjeljak

04.12.

10° / 4°

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

8° / 7°

Četvrtak

07.12.

10° / 6°

Petak

08.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS potpisala sporazum o popisu: Očekujemo da preporuke budu implementirane

Politika

Comments 1

BS potpisala sporazum o popisu: Očekujemo da preporuke budu implementirane

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Sporazum o uslovima za održavanje popisa stanovništva koji je danas dostavio premijer Milojko Spajić potpisala je i Bošnjčka stranka.

- Većinu preporuka koje je Bošnjačka stranka uputila tokom razgovora sa premijerom Spajićem su postale sastavni dio Sporazuma, pa očekujemo da one budu i implementirane tokom samog procesa popisa, jer je to jedina garancija da će popis biti transparentan, sa validnim podacima - kazali su Pobjedi iz BS. 

Sporazum su ranije danas potpisali i predstavnici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata ali i Vijeća manje brojnih naroda.

Početak predstojećeg petnaestodnevnog popisa stanovništva predviđen je za 30. novembar, a iz opozicije upozoravaju da u narednih 10 dana nije moguće uspostaviti sve uslove predviđene sporazumom.

Iz opozicije su ranije poručili da oni u predstojećem popisu neće učestvovati ukoliko do tada ne budu ispunjeni svi njihovi zahtjevi koji se odnose na kontrolne mehanizme koji podrazumijevaju da se u popisne komisije dodaju dva predstavnika opozicije i jedan iz savjeta manje brojnih naroda, kao i da se osmisli i instalira softver putem koga bi svaki građanin imao mogućnost da provjeri tačnost podataka koji se odnose na njega.

Prijedlog sporazuma koji je iz Vlade prošle sedmice dostavljen opoziciji predviđa, kako je Pobjeda već izvještavala, kontrolu popisnog procesa od početka do kraja, paritetan broj popisivača, imenovanje radne grupe za izradu softvera na čijem će čelu biti opozicionar i zabranu popisne kampanje za političke partije, ali ne i za druge subjekte.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Vi ste potpisali potop drzave CG...jesteli vi svjesni sta radite???