16 °

max 16 ° / min 11 °

Utorak

27.02.

16° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

18° / 12°

Petak

01.03.

13° / 10°

Subota

02.03.

14° / 9°

Nedjelja

03.03.

12° / 9°

Ponedjeljak

04.03.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković: Ako danas bude gotova specifikacija softvera, vjerujem da se može krenuti sa popisom

Politika

Comments 10

Živković: Ako danas bude gotova specifikacija softvera, vjerujem da se može krenuti sa popisom

Izvor: Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković poručio je kako smatra da je zahvaljujući djelovanju opozicije osiguran najveći nivo kontrole popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

On je rekao da je uvjeren da se, ukoliko danas bude gotova specifikacija softvera, može krenuti sa popisom, koji počinje sjutra.

"Čini mi se da smo kroz ove kontrolne mehanizme obezbijedili potpunu kontrolu procesa. Kako će se izjašnjavati ljudi – u to ne možemo ulaziti. Ali kroz ove mehanizme moći ćemo da se uvjerimo postoji li zlouptreba", kazao je on.

Živković je podsjetio da će opozicija imati predstavnike u popisnim komisijama, a kazao je i da će postojati mogućnost ručnog provjeravanja, prema kojoj će biti uzet uzorak od tri odsto popisnica i fizički upoređen sa unosom u bazu podataka – i to kada je riječ o pitanjima o nacionalnosti, vjeroispovijesti i jeziku.

Što se samih softvera tiče, Živković je kazao kako su u pitanju dva rješenja.

"Jedan softver služi za obradu podataka i on je gotovo isti kao 2011. godine. Tim softverom se administrira iz Crne Gore", pojasnio je on.

Drugi softver služiće za provjeru unijetih podataka.

"Na izradi tog softvera radiće mješovita komisija, mi smo delegirali njenog predsjednika. Komisija bi danas trebalo da izađe sa specifikacijom softvera", kazao je on.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

@Onogošt Ovi što se ponose Crnom Gorom i koja im je svetinja ispred svakog interesa,ne žele i ne dozvoljavaju da ih niko vuče za nos! Građani nijesu tasteri koji se mogu pritiskati ovako ili onako,zavisno od ličnih ili partijskih interesa!

Onogošt

Ovi što su trenutno za bojkot nesvjesno ili namjerno rade protiv države.A mi ako smo spali na to da svako malo mjenjamo vjeru i naciju bolje nijesmo ni zaslužili.Ipak se nadam da je mnogo više onih koji se ponose Crnom Gorom i časnim imenom Crnogorskim !

Tara

Popise treba otkazati do proljeca..jer niko u EU ne bavi popise po vremenskim nepogodama..Zamislite ako snijeg napada do metra..kako ce taj softver funkcionisati..on ce se smrznuti..