24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjedništvo DPS: Neposredni partijski izbori 28. januara

Politika

Comments 3

Predsjedništvo DPS: Neposredni partijski izbori 28. januara

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista, na danas održanoj sjednici usvojilo je prijedlog Odluke o pravilima, kriterijumima i načinu sprovođenja neposrednih izbora koji će dostaviti Glavnom odboru na odlučivanje.

Pomenutom odlukom definisano je da termin održavanja izbora, na kojima će se birati predsjednik i potpredsjednici partije, bude 28. januar naredne godine. Na sjednici je konstatovano zadovoljstvo što Demokratska partija socijalista nastavlja da uvodi nove standarde na političkoj sceni Crne Gore, budući da će po prvi put svi članovi neke političke partije imati pravo glasa i učestvovati na ovakav način u izboru partijskog rukovodstva.

Takođe, na sjednici je konstatovano da je potrebno nastaviti sa partijskom obnovom partije i na lokalnom nivou, te je, shodno odluci, predviđeno da se neposredni partijski izbori na lokalnom nivou održe na proljeće naredne godine. Finalno, nakon završenih izbora uslijediće i organizacija Kongresa čime će Demokratska partija socijalista dobiti i novi sastav Glavnog odbora i time zaokružiti reformski proces započet na prethodnom, vanrednom 9. Kongresu.

Na sjednici Predsjedništva razmatrane su i ostale aktuelne političke teme, navodi se u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

d v

I treće Vi ste kao vladajuća postreferendumska nomenklatura svojim nečinjenjem i pogrešnim činjenjem jedini krivci što je danas CG postala „slamka među vihorove.“a manji dio krivice nosi cg nacija koja još svjesna što znači imat svoju državu i svoj dom i ne biti tuđa sluga.

d v

Nakon sloma i vas i cg 2020 sad u opoziciji imate iste one mane koje su vas krasile proteklih decenija, samo što je njihova cijena u današnjim okolnostima skuplja i razornija po vas i po CG.Na vašu sreću kvislinška vlast pokazala je da joj vi takvi nijeste smetnja već isključivo rušenje CG.

d v

S obzirom s koje ste polazne tačke 1997 krenuli prema prozapadnoj politici najviše ste se reformisali.Ali to su bile načelne a ne suštinske promjene za koje je trebalo posebno znanje i senzibilitet koje nijeste imali da bi se osnažila nacionalna i državotorna svijest i pridobio civilni sektor.