21 °

max 21 ° / min 9 °

Subota

27.04.

21° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Danijel Živković izabran za predsjednika DPS; Za potpredsjednike izabrani Ivan Vuković, Aleksandra Vuković Kuč, Jevto Eraković i Abaz Dizdarević

Politika

Tag Video
Comments 9
IZBORI U DPS-U

Danijel Živković izabran za predsjednika DPS; Za potpredsjednike izabrani Ivan Vuković, Aleksandra Vuković Kuč, Jevto Eraković i Abaz Dizdarević

Živković: Iz ovih izbora izlazimo spremniji da se nosimo sa svim političkim izazovima na političkoj sceni

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Demokratska partija socijalista danas je prvi put u istoriji partije neposrednim glasanjem svih članova izabrala predsjednika i potpredsjednike partija. Glasanje je zaključeno u 20 sati, a članstvo je izabralo Danijela Živkovića za predsjednika, a Ivana Vukovića, Aleksandru Vuković Kuč, Jevta Erakovića i Abaza Dizdarevića za potpredsjednike partije.

Tok izborne noći pogledajte u nastavku:

22:26 Živković: Spremniji smo da se nosimo sa svim političkim izazovima na političkoj sceni

Medijima se obratio predsjednik partije Danijel Živković, zahvalivši se svim članovima koji su učestvovali u ovom višemjesečnom procesu.

Istakao je da iz ovih izbora DPS izlazi modernija, ojačana, spremnija da se nosi sa svim političkim izazovima na političkoj sceni Crne Gore.

"Danas smo pokazali da naša partija ostaje jedinstvena, a mi ćemo nastaviti da radimo na unaprjeđivanju naših programskih standarda. Vjerujemo da će i drugi politički subjekti primijeniti takve standarde, kako bismo unaprijedili cjelokupnu političku scenu", rekao je Živković.

Živković je najavio da će kroz dvadesetak dana biti formirani i ekspertski timovi.

"Ova funkcija za mene predstavlja veliku odgovornost i nov izazov, jer je ovo prije svega državotvorna partija. Vjerujem da ću sa svojim timom vratiti status partiji koju je imala i ranije", saopštio je Živković.

On je rekao da će do 15. aprila biti završeni svi unutarpartijski procesi, poput Kongresa na kojem će se birati i novi Glavni odbor.

22:18 Slijedi obraćanje predsjednika partije Danijela Živkovića

22:08 Potpredsjednici partije su: Ivan Vuković, Aleksandra Vuković Kuč, Jevto Eraković i Abaz Dizdarević.

Za Ivana Vukovića glasalo je: 10824 člana

Za Aleksandru Vuković Kuč glasalo je: 10723 člana

Za Jevta Erakovića glasalo je: 9864 člana

Za Abaza Dizdarevića glasalo je: 6016 članova

Portparol partije Miloš Nikolić objasnio je da, iako je kandidat za potpredsjednika Dušan Raičević imao 6508 glasova, što je više u odnosu na kandidata Dizdarevića, pravilnik nalaže da u potpredsjedništvu mora biti zastupljena makar jedna žena i makar jedan predstavnik manje brojnih naroda. Tako je Vuković Kuč automatski izabrana za potpredsjednicu, dok je za potpredsjednika takođe izabran kandidat Dizdarević.

22:04 Predsjednik Izborne komisije DPS Nikola Milović saopštio je da je prvi put u istoriji partije neposrednim putem izabrano rukovodstvo DPS. 

"Obnovili smo i učvrstili ugled moderne partije, pokazavši da možemo i moramo bolje", rekao je Milović.

Biračko pravo iskoristilo je 71,78% članova partije, a glasanje je proteklo bez utvrđenih nepravilnosti.

Danijel Živković izabran je za predsjednika sa 97,96% od ukupnih glasova. Protiv je bilo 290 članova, odnosno nešto više od 2%.

21:30 Uskoro će se obratiti predsjednik Izborne komisije DPS Nikola Milović.

Na linkovima ispod možete pogledati konferencije za medije u cjelosti:

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Svetlana M.

DPS nije moje interesovanje ali Aleksandra Vuković jeste... intelektualka, dragulj crnogorski je nebrojeno puta dokazala da je patriota i uvijek na strani istine. Da je bilo pameti (kao što nije) trebala je biti izabrana za predśednicu partije. Za spas države mora śesti na mjesto rektora UCG.Podrška

Vojislav

Živkoviću sve čestitke. Ubjedljivo je pobijedio svoje protivkandidate, pa se niko neće žaliti. Demokratija napreduje, za sada je stigla do biranja podpredsjednika. I, šta ćemo sad ?????

Nagual

Ako ne promijenimo ime partije sve nam je uzalud.. džaba smo krečili sa predsjednicima i potpredsjednicima