13 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković-Kuč: Najave Mandića ostvarive samo u njegovoj glavi; Zirojević: Relaksiran sam, ne strahujem

Politika

Comments 4

Vuković-Kuč: Najave Mandića ostvarive samo u njegovoj glavi; Zirojević: Relaksiran sam, ne strahujem

Autor: Antena M

  • Viber

Za uvođenje srpskog jezika kao službenog, potrebno je pola sata rada u parlamentu, izjavio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić, gostujući na jutarnjem programu TV Prva.

Njegove najave o promjeni Ustava za Antenu M komentarišu poslanik SD-a, Nikola Zirojević, kao i potpredsjednica DPS-a Aleksandra Vuković-Kuč.

Vuković-Kuč poručuje da Andrija Mandić ne dozvoljava da se mir i stabilnost kao i okviri za razvoj ekonomije, obrazovanja i vladavine prava održe u Crnoj Gori.

"Retrogradne politike koje su bile izazivači nacionalnih podjela vjerske mržnje, što je najgore ratnih sukoba, vraćaju se na velika vrata u Crnu Goru, zahvaljujući tome što su PES i Demokratska Crna Gora omogućili Mandiću da bude na čelu crnogorske Skupštine. 

Njegova politika sva izražena na Svetosavskom balu, u stvari, na igranci bez maski đe su do kraja ogoljeni primitivizam i šovinizam njegovih sljedbenika, postaje crnogorska stvarnost", kaže Vuković-Kuč.

Potpredsjednica DPS-a navodi da opozicija i sva građanski orijentisana javnost mora pružiti snažan otpor najavama Mandića, koje želi ostvariti kroz podršku većine, lažno predstavljene kao demokratske i evropske.

Mandić, kako kaže Vuković-Kuč, aludira na član 13. Ustava koji se tiče jezika i pisma.

"Član 13 Ustava Crne Gore, kroz njihove navodno najavljene dopune Ustava, može se promijeniti samo na referendumu. To je nemoguće ostvariti u Skupštini Crne Gore i nemoguće je ostvariti osim u glavi Andrija Mandića i njegovih trabanata", poručila je poslanica DPS-a.

Nikola Zirojević kaže da promjena Ustava nije moguća s obzirom na to da je potrebna podrška dvije trećine glasova poslanika u parlamentu koju, kako kaže Zirojević, predsjednik Skupštine očigledno nema.

"Ja bih rekao da je to jedno od onih ispraznih obećanja, kao što su bila i mnoga predizborna obećanja Andrije Mandića i njegovog političkog subjekta.

Mislim da praksa najbolje pokazuje koliko su tih obećanja prema građankama i građanima koji su ih izabrali oni zapravo ispunili. Ja mogu prilično relaksirano da kažem da ne strahujem da će i ovo obećanje Andrije Mandića biti ispunjeno", navodi Zirojević.

Zirojević kaže da je ovo dio medijskog folklora kako bi se Mandić opravdao pred svojim biračima. 

"Sasvim je sigurno da birače koji su do sada glasali za Mandića i njegov politički subjekt ne žele ovog novog reformisanog evropskog Andriju Mandića koji je priznao Kosovo, koji se zalaže za evropski put Crne Gore, koji se zalaže za Crnu Goru kao kredibilnu NATO šlanicu i sve što uz to ide.

Ne vjerujem da može doći do bilo kakve ozbiljne inicijative tim povodom, a svakako će ukoliko dođe ta će inicijativa u nama imati protivnika", poručio je poslanik SD-a.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Gospodo iz SD..vi zelite da udjete u ovu Mandicevu-vladu...sto se cudite..Mandic..i kompletni DF..razmisljaju na isti nacin..ti isti su jurisali na Parlament drzave CG

Vidimo da ste relaksirani

Previse ste relaksirani gospodo. Okupacija je sve jaca. Da li vi to vidite i osjecate? Gasimo se....

oro

”Loši političari bivaju izabrani zahvaljujući dobrim građanima koji ne izlaze na izbore.” ”Iz čega si nastao zavisi od genetike – u šta ćeš se pretvoriti, od politike.” I u ovom slucaju od zestokog vojvode se rodi neki maleni nezni macor, sto se tice pipuna on to radi na svoj nacin filozofiranjem