17 °

max 17 ° / min 11 °

Utorak

27.02.

17° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

18° / 12°

Petak

01.03.

13° / 10°

Subota

02.03.

14° / 9°

Nedjelja

03.03.

12° / 9°

Ponedjeljak

04.03.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović: Još nemamo naznake gdje ova Vlada ide, nijesmo razmatrali opciju da rekonstrukcijom postanemo dio izvršne vlasti

Politika

Comments 4

Vuksanović: Još nemamo naznake gdje ova Vlada ide, nijesmo razmatrali opciju da rekonstrukcijom postanemo dio izvršne vlasti

Autor: Antena M

  • Viber

Predjsednik HGI-a Adrian Vuksanović ocijenio je za Antenu M da je 100 dana rada Vlade mali vremenski period da bi se ona adekvatno ocijenila. Konstatuje da su građani željni promjena koje su gledali  u predizbornom vremenu i to je, kako dodaje, ono što je najveće iskušenje za Vladu čija je kičma PES sa svojim programom Evropa sad 2 koji je, kako kaže, dosta mistificiran i ima dosta nepoznanica.

Vuksanović navodi da Vladi najviše zamjera na njenoj netransparentnosti.

"Nemamo još jasne naznake gdje ova Vlada ide. Svjedoci smo i činjenice da samim činom njenog izglasavanja u ranim jutarnjim satima doslovno odmah je krenula i priča oko njene rekonstrukcije, što znači da i oni koji je podržavaju nisu zadovoljni postojećom konstalacijom, a s druge strane ako se Vlada sve vrijeme bavi tim temama, zapravo bavi se samom sobom, što nije dobro jer Vlada treba da kreira i vodi društveno-političke procese i to je ono što sigurno da nije dobro. Ne želim biti neobjektivan, ne želim biti politikant, pa ću ovdje istaći da je dobro što smo u mnogim institucijama izašli iz VD stanja, dobro je što smo izbjegli sivu listu Manivala i to je dobro, ali ako ćemo biti do kraja realni, treba reći da je i opozicija u dobroj mjeri sudjelovala u svemu tome i dala svoj doprinos".

Osvrući se na sjednicu Odbora za odbranu i bezbjednost Vuksanović kaže da je polemika bila uznemiravajuća te da smo imali priliku da vidimo mnogo toga što nije dobro. Govoreći o odnosu između čelnika vladajuće većine Vuksanović kaže da smo na sjednici odbora imali priliku da vidimo da su pojedine relacije antagonizirane.

"Vidimo da se mnogo toga lomi, da su velika neslaganja upravo kod tog sektora, sektora bezbjednosti. Mislim da će to i dalje opterećivati izvršnu vlast, ali na njima je koji imaju legitimnu moć, koju su dobili zahvaljujući izborima i postizbornim koalicijama, da taj proces dovede do kraja i da se posvete onome što su obećavali građanima u izbornom vremenu".

Premijer Milojko Spajić skoro je izjavio da je pobornik toga da  rekonstrukcijom neke partije koje nijesu potpisnice Sporazuma postanu dio izvršne vlasti. Upitan da li su razmatrali tu opciju, Vuksanović odgovara odrično:

"Mi smo od samog početka, kada je krenuo proces pregovaranja, imali jasne stavove zasnovane na ideološkim i političkim principima i mi od svoje konzistentnosti nećemo odstupiti. U ostalom, zahvaljujući upravo tim vrijednostima, postali smo prepoznatljivi na političkom tržištu i na račun toga smo zavrijedili izvanredan izborni rezultat", zaključio je Vuksanović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Milena

Izvanredan politicar,stavovi ispravni ,konstruktivni,kamo srece da ovi Vucicevi ekstremisti nauce nesto od njega.

td

Uvijek jasan,precizan i na pravom putu. Nastavi.Svaka cast! I da ponovim,nisam Hrvat,ali ces imati moj glas.