26 °

max 35 ° / min 19 °

Subota

27.07.

35° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

35° / 22°

Srijeda

31.07.

38° / 19°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Horski muk trojice predsjednika pred prvom trubom Pljevalja

Izvor: EPA/Antena M

Politika

Comments 13

Horski muk trojice predsjednika pred prvom trubom Pljevalja

Autor: Antena M

  • Viber

Ni najnovije ponižavanje države Crne Gore obilježavanjem godišnjice Prvog srpskog ustanka, Dana državnosti i Dana ustavnosti Srbije u Pljevljima, nije bilo dovoljan razlog da se oglase trojica nosilaca najviših državnih funkcija: Jakov Milatović, Milojko Spajić i Andrija Mandić.

Na Ustav zakleti da će služiti interesima Crne Gore, premijer, predsjednik države i čelnik Skupštine tihuju (a neki zacijelo i likuju) pred novim skandalom radikalno uspaljenog gradonačelnika Pljevalja, koji, osim što pokazuje da nema drugih ličnih svojstava mimo nacionalnog osjećaja, pedantno koristi svaku priliku da pokaže kako u njegovim Pljevljima nema mjesta za bilo šta crnogorsko. 

Kažemo u njegovim, a zapravo njihovim, jer sve poteze povlači kao gradonačelnik kojem većinu obezbjeđuju iste snage koje vladaju državom Crnom Gorom. Tačnije - njenim tužnim ostacima. PES, ex-DF i Demokrate - to su politički subjekti čiji je objekat Dario Vraneš.

Povodom najave da će Opština Pljevlja 14. februara organizovati Svečanu akademiju radi Dana državnosti i Dana ustavnosti Republike Srbije, obratili smo se, juče ujutro, predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću, premijeru Milojku Spajiću i predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću. Pošto smo znali da se oni samoinicijativno oglasiti neće...

Pitanja smo poslali na zvanične mejl adrese, a odgovore zatražili do 15 sati.

Odgovore, očekivano, nijesmo dobili. 

Državnom vrhu uputili smo sljedeća, svima ista, pitanja: 

1. Podržavate li proslavu godišnjice Prvog srpskog ustanka u Pljevljima?

2. Sa ove istorijske distance, smatrate li da je srpski narod pokazao mudrost i izuzetnu izdržljivost, trpeći ropstvo od pada Smedereva 1459, kada je Otomanska imperija pokorila i posljednje parče Srbije, do 1804. - punih 345 godina?

3. S tim u vezi, smatrate li da su Crnogorci za to vrijeme vodili pogrešnu politiku, boreći se i ginući za slobodu bez prestanka i uzmaka pred neuporedivo jačim protivnikom?

4. Da li se danas takva politika Crne Gore i Crnogoraca, pogotovo u doba dinastije Petrović- Njegoš, pokazuje kao pogrešna i sa demografskog aspekta, jer su stalne borbe sa zavojevačima učinile da Crnogorci ostanu malobrojan nacion, dok su neki drugi narodi tokom ropstva uvećavali svoje brojno stanje, što se danas, u demokratijama sa principom "jedan čovjek-jedan glas" pokazuje kao racionalan istorijski izbor?

5. Konačno, da li se obilježavanjem Prvog srpskog ustanka u gradu koji se, barem geografski, nalazi u Crnoj Gori, a u kojem su na vlasti isti politički subjekti koji upravljaju državom Crnom Gorom, najavljuje takva praksa kao zvanična državna politika - na cijeloj državnoj teritoriji?  

Možda će neko pomisliti da je visok nivo ironije u pitanjima razlog što su trojica "državnika" ostali nijemi?

Biće prije da je stvarni razlog njihovoga rječitoga ćutanja, i na pitanja Antene M i na pljevaljsko obnepitanje Crne Gore, "visok stepen identičnosti stavova" (Momir Bulatović) sa opskurnim Dariom Vranešom. Uostalom, kad su birali predsjednika opštine nijesu kupovali mačku u džaku nego mačka koji u čizmama od sedam milja grabi ka zajedničkom cilju. 

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

KotorArt

Sramota je biti Predsjednik Crne Gore i Predsjednik Vlade a da ne govorimo partijskpm šefu izvjesnog Vraneša a ne smijeniti ga odmah sa funkcije predsjednika Pljevalja.

Pješivac

Da, horski muk trioce ljigavaca u Crnoj Gori i inostranstvu, ali imaju izvodjača radova Vraneša kojeg neće da vode u Brisel, znaju oni da bi se sa njim i njima smijali. On je njihov idealan tip da primitivizmom i fukarlukom radi u Pljevljima upravo ono što su mu oni svi troica naredili.

Mrgud

@Nikola /Spajić je jasno rekao da ga pojedinačni slučaji ne interesuju. Svak ima pravo da radi kako zna i umije da uruśava Crnu Goru. Nidje i nikad nije tekao kako sačuvati Crnu Goru. Poslao je u Brisel Mandića , ali je trebao i Vraneša možda bi nešto i naučili.