14 °

max 15 ° / min 9 °

Ponedjeljak

04.03.

15° / 9°

Utorak

05.03.

14° / 8°

Srijeda

06.03.

14° / 8°

Četvrtak

07.03.

9° / 8°

Petak

08.03.

12° / 7°

Subota

09.03.

11° / 7°

Nedjelja

10.03.

12° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković-Kuč: Ako dešavanja u Pljevljima nijesu alarm za sve, onda Crna Gora tone u mrak

Politika

Comments 10

Vuković-Kuč: Ako dešavanja u Pljevljima nijesu alarm za sve, onda Crna Gora tone u mrak

Autor: Antena M

  • Viber

"To je osveta onih kojima je 21. maj 2006. godine najmrskiji datum u njihovome životu", kazala je za Antenu M potpredsjednica DPS-a Aleksandra Vuković-Kuč komentarišući najavu da će Opština Pljevlja 14. februara organizovati Svečanu akademiju povodom Dana državnosti i Dana ustavnosti Republike Srbije.

Vuković-Kuč poručuje da "lažni nastavljači njegoševske Crne Gore u Pljevljima, servilno, antidržavno, proslavljaju dan donošenja Ustava tuđe države, dok svoj gaze i cijepaju". 

"Ti lažni nastavljači tradicionalne i petrovićevske Crne Gore, pokušavaju poniziti državnički dignitet Crne Gore, ne bi li, plaćeni i smlaćeni, izazvali pohvalu svoga vlasnika, predśednika Srbije.

Sve to ne bi bilo tragično, jer su nam dobro znani veleizdajnički naumi Daria Vraneša i njegove stranke, da njega u svemu tome ne podržavaju i u tim nastranim političkim činjenjima ne održavaju na vlasti Pokret Evropa sad, Demokrate i URA", kaže Vuković-Kuč.

Potpredsjednica DPS-a navodi da je tzv. Sretenjski ustav donešen u periodu dok je Crnom Gorom vladao Petar II Petrović Njegoš, a Srbijom Miloš Obrenović koji je prijetio da će sa turskom vojskom napasti Crnu Goru.

Osvrnula se i na predsjednika Opštine Pljevlja. 

"Vraneš neskriveno obavlja njihovu skrivenu političku ambiciju, promjenu karaktera crnogorske države, njeno nasilno bacanje u ambis nacionalističkoga projekta, čija se realizacija ubrzano odvija u Crnoj Gori.

Ponavljam, to je osveta onih kojima je 21. maj 2006. godine najmrskiji datum u njihovome životu", dodaje sagovornica Antene M.

Poslanica DPS-a u parlamentu navodi da su sada upravo oni na vlasti, "dok nam prodaju evropske floskule i prividnu nezainteresovanost za identitetska pitanja". 

"Ako dešavanja u Pljevljima nijesu alarm za sve političare, intelektualce i građane, onda Crna Gora nesumnjivo tone u mrak ekonomskog populizma i klerikalnog nacionalizma iz kojega se neće moći ni nazreti evropsko svjetlo", kaže Vuković-Kuč.

Podsjetimo, predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš kazao je za Pobjedu da 220 godina od Prvog srpskog ustanka i 189 godina od Sretenjskog ustava treba da proslavlja cijeli srpski narod od Australije do Amerike.  

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

d v

Dugo nijesam razumio sve do 2012 moje i CG istinske prijatelje koji su uvijek bili i sad su uvjereni da bi, kad bi bilo moguće, na fer i poštenim predšedničkim izborima u Srbiji Milo Đukanović bez teškoća pobijedio svakoga domicilnog protivkandidata.

Aleks

Mnogo je problema u CG.Najveći je NEZAPOSLENOST 40 000 na biro rada.O tome svi ćute.Zasto ne govorite o tome svakodnevno.Zasto se ćuti o tome da gradjani CG nemaju prioritet u sezonskom zapošljavanju.Mladi odlaze.ALARM JE UKLJUČEN

DOCLEA

Da mi neko postavi pitanje...KOJE OD POLITIČARA CRNE GORE..NAJVIŠE URADIO ZA SRPSKI SVET...NEBIH ZNAO ODGOVORITI...