22 °

max 22 ° / min 13 °

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 13°

Četvrtak

16.05.

21° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rodić: Odnos između Crne Gore i Srbije bratski, nema sile koja jedan narod može podijeliti, Srbija garant mira na ZB

Izvor: Media Biro

Politika

Tag Gallery
Comments 4

Rodić: Odnos između Crne Gore i Srbije bratski, nema sile koja jedan narod može podijeliti, Srbija garant mira na ZB

Autor: Antena M

  • Viber

Dan državnosti Republike Srbije obilježen je u Podgorici i Kučima, prenio je Media Biro. 

Navodi se da je Srpski nacionalni savjet Crne Gore sa sestrinskim organizacijama i sveštenstvom SPC organizovao niz aktivnosti. 

Predsjednik SNS-a Momčilo Vuksanović i predstavnici Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori položili su vijence na spomen obilježju srpskom vojniku Ljubi Jevtiću u Njegoševom parku, spomen obilježju srpskim vojnicima u Doljanima, na spomeniku voždu Karađorđu u Karađorđevom parku i na spomeniku vojvodi Marku Miljanovu na Medunu u Kučima.

Centralna proslava je upriličena u Karađorđevom parku u Podgorici gdje se prisutnima obratio ambasador Srbije u Crnoj Gori, Nebojša Rodić koji je naveo da se danas obilježava 220 godina od Prvog srpskog ustanka, proslavlja se donošenje prvog srpskog Ustava 1835. godine, a slavi se i vjerski praznik Sretenje.

- Srbija je ovog trenutka garant mira na Zapadnom Balkanu, kao i država koja svojom ekonomskom snagom prednjači i vuče ka Evropi, jer strateško određenje Srbije jeste Evropa i članstvo u EU. Naravno, naša nezavisnost ne može ničim biti uslovljena već ostaje temeljac postojanja Srpske kuće u najširem smislu te riječi. To znači da je Srbija vječna i da se svi mi koji se tako osjećamo smo dužni da prema njoj iskazujemo mnogo više zahvalnosti blagodarnosti i rada neuporedivo više nego do sada - kazao je Rodić.

Foto: Media Biro 

On je pozvao i na prijateljstvo sa Crnom Gorom, te da “vječito živi prijateljstvo između naroda koji živi u Crnoj Gori i Srbiji”.

- Odnos između Crne Gore i Srbije jeste bratski odnos, ljudi, naroda, građana koji žive sa obje strane granice. Nema sile koja jedan narod može da rastavi, nema sile koja jedan narod može podijeliti, nema te sile koja će biti jača od volje naroda i od volje građana - dodao je Rodić. 

- Želio bih da čestitam ovaj divan praznik na ovom divnom danu, te da se zahvalim našem sveštenstvu i svima vama koji pratite tradiciju Sretenja Gospodnjeg i Dana državnosti Srbije, to je i naš praznik jer Srbi, gdje god da su, predstavljaju jedan narod i mi nemamo perspektive bez naše braće iz Republike Srbije i Republike Srpske i to treba da znaju. Vjerovatno i znaju i toga se najviše plaše. Zato mi treba da ostanemo na putu naših predaka i da znamo naše korijene i ono što treba da u tom smislu radimo i uradimo - poručio je Vuksanović.

Foto: Media Biro 

Prisutnima su se kako je prenio Media Biro obratili sveštenik Mitropolije crnogorsko primorske Branko Tapušković, protojerej-stavrofor, Dragan Stanišić i jeromonah iguman Rijeke Crnojevića, Evstatije Ivanović.

Navodi se da su svečanost u Karađorđevom parku svojim nastupima uveličali hor “Svetosavnik”, recitator Stefan Radonjić i guslar, Milenko Kalezić. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Labud Dabanović

Istorija i svako zna da su ovi takozvani Srbi Srbije vjekovima Turskoj rađali vojsku i Srbe stukli pa išli na Crnogorace i do današnjeg dana žive u mržnji prema Crnogorcima i državi.A ovaj njihov otrcana srpstva još prdoklači da su to isti narod.A oni sa pokojnim Srbima nemaju ni trunjku zajedničku

Panto

Dje nam nestade onaj nas vrli penzionisani diplomata koji je tvrdio da je ovo pristojan covjek oslobodjen ekstremizama? Blago nama ko nas brani… Ambasadoru Srbije u govoru vrlo namjerno nedostaje “da je vjecna Crna Gora”. I vrlo se pazi da ne kaze sto o drzavnosti crnogorskoj. Meleman cikica.

Mrgud

Baš ni jedna riječ istine. Laž je srpski državni interes.“ -„Laž je u samom biću Srbina“.