13 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI "21. maj": U Crnoj Gori je sve postavljeno naopačke, sve je postalo provincijalni vodvilj

Politika

Comments 0

GI "21. maj": U Crnoj Gori je sve postavljeno naopačke, sve je postalo provincijalni vodvilj

Autor: Antena M

  • Viber

U Crnoj Gori je sve postavljeno naopačke, sve je postalo provincijalni vodvilj i sve ima jasne bizarne obrise, poručuju iz Građanske inicijative "21. maj". 

- Zato ne čudi kada jedna stranka poput PES-a dobije izbore na nepostojećem ekonomskom programu. PES koji uglavnom ne zna ništa o domaćoj ekonomskoj realnosti, poslovnoj regulativi ili stvarnom privrednom ambijentu tzv. ekonomsku politiku sveo je na gušenje preduzetništva, rast korporativnih poreza, populističku potrošnju i nezmirivanje unutrašnjih dugova.

Onda ne iznenađuje kada nepromišljeno usvoje maligni antipreduzetnički propis poput Zakona o sprečavanju pranja novca ili kada pripremaju nacrt Zakona o strancima usmjeren protiv stranih investitora ili kada budu podržali izmjene Zakona o privrednim društvima koje vrve od administriranja ili kada uvedu transferne cijene prilikom izrade godišnjih poreskih bilansa bez primjerene edukacije i uporišta u validnim javnim registrima i referentnim tržišnim podacima - navode u saopštenju. 

Kako dodaju, pritom, ova vlada, baš kao i prethodne dvije, niti realizuje kapitalni budžet, niti pravovremeno plaća svoje dobavljače, niti vraća pdv kredit.

- Niti je u stanju da pokaže minimum odgovornosti kada je u pitanju nakazni javni sektor sa hiljadama viška uhljeba i neznalica.

Uz podšku partija iz bivšeg DF-a i Demokrata čije se znanje o ekonomiji svodi na lov na plaćene funkcije, PES i ovih dana parolaški najavljuje imaginarne investicije i bajkoviti zamah ekonomije.

Umjesto toga, bilo bi dobro da pročitaju međunarodne izvještaje o poslovanju, inovacijama, urbanističkim i građevinskim dozvolama ili “biznis podsticajima” u Crnoj Gori. Ili, možda da Spajić, Milatović, njihovi ministri i savjetnici i “ekspertska podrška” poput Mandića, Bečića, Jokovića i njima sličnih mislilaca odgovore javnosti na npr. sljedeća pitanja: koje su to firme osnovali i vodili, koliko dugo i iz koje oblasti, koliko su plata isplatili i koliko su ljudi zapošljavali i koliko su te njihove firme uplatile dažbina u javne budžete - navode iz GI "21. maj". 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR