22 °

max 22 ° / min 13 °

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 14°

Četvrtak

16.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić, Milatović i Ivanović počeli konsultacije o vanjskoj politici: Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces

Izvor: Kabinet predsjednika CG

Politika

Tag Gallery
Comments 0

Spajić, Milatović i Ivanović počeli konsultacije o vanjskoj politici: Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces

Autor: Antena M

  • Viber

- Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces, a cilj je Vlade i Predsjednika države da personalna rješenja budu ona koja će kvalitetno zastupati interese Crne Gore u drugim zemljama, zaključak je konsultacija o vanjskoj politici koje su danas održali predsjednik države Jakov Milatović, premijer Milojko Spajić i ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

U zjedničkom saopštenju Kabineta Milatovića i Kabineta Spajića navodi se da će nastavak razgovora i donošenje odluka na ovu temu uslijediti u daljoj proceduri, a nakon detaljnog upoznavanja predsjednika države sa izloženim prijedlozima.

Izvor: Kabinet predsjednika Crne Gore

"Podsjećamo da su konsultacije predsjednika sa predstavnicima Vlade od vitalnog značaja za vanjsku politiku Crne Gore, posebno imajući u vidu da je potrebno dodatno ubrzati proces EU integracija, učvrstiti poziciju u NATO savezu i intenzivirati regionalnu saradnju.

Takođe, jedna od tema današnjih konsultacija bila je koordinacija institucija u narednom periodu kada su u pitanju vanjski ciljevi i međunarodni događaji.

Na sastanku je zaduženo Ministarstvo vanjskih poslova da pripremi informaciju o kandidaturi Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 2026. i 2027. godine", navodi se u saopštenju.  

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR