24 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

13.04.

26° / 15°

Nedjelja

14.04.

26° / 16°

Ponedjeljak

15.04.

24° / 16°

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić, Milatović i Ivanović počeli konsultacije o vanjskoj politici: Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces

Izvor: Kabinet predsjednika CG

Politika

Tag Gallery
Comments 0

Spajić, Milatović i Ivanović počeli konsultacije o vanjskoj politici: Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces

Autor: Antena M

  • Viber

- Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces, a cilj je Vlade i Predsjednika države da personalna rješenja budu ona koja će kvalitetno zastupati interese Crne Gore u drugim zemljama, zaključak je konsultacija o vanjskoj politici koje su danas održali predsjednik države Jakov Milatović, premijer Milojko Spajić i ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

U zjedničkom saopštenju Kabineta Milatovića i Kabineta Spajića navodi se da će nastavak razgovora i donošenje odluka na ovu temu uslijediti u daljoj proceduri, a nakon detaljnog upoznavanja predsjednika države sa izloženim prijedlozima.

Izvor: Kabinet predsjednika Crne Gore

"Podsjećamo da su konsultacije predsjednika sa predstavnicima Vlade od vitalnog značaja za vanjsku politiku Crne Gore, posebno imajući u vidu da je potrebno dodatno ubrzati proces EU integracija, učvrstiti poziciju u NATO savezu i intenzivirati regionalnu saradnju.

Takođe, jedna od tema današnjih konsultacija bila je koordinacija institucija u narednom periodu kada su u pitanju vanjski ciljevi i međunarodni događaji.

Na sastanku je zaduženo Ministarstvo vanjskih poslova da pripremi informaciju o kandidaturi Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 2026. i 2027. godine", navodi se u saopštenju.  

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR