16 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić sa Ben Davin: Sa velikim entuzijazmom gledamo na dosadašnji rad Vlade

Politika

Comments 0

Spajić sa Ben Davin: Sa velikim entuzijazmom gledamo na dosadašnji rad Vlade

Autor: Antena M

  • Viber

„Prenosim snažno ohrabrenje zvaničnog Stokholma da nastavite sa započetim aktivnostima. Sa velikim entuzijazmom gledamo na sve što se događa u Crnoj Gori od izbora Vaše Vlade”, poručila je ambasadorka Švedske Anika Ben David tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

Premijer Spajić je, kako navode u saopštenju iz Vlade, informisao ambasadorku o rezultatima Vlade u prvih sto dana i istakao da je jačanje vladavine prava, pored intenziviranja evropske integracije i ubrzanja ekonomskog rasta, jedan od osnovnih zadataka 44. Vlade.

Na toj liniji premijer je, dodaju, istakao da je Crna Gora izašla iz perioda političke turbulencije. „Konačno smo u mirnijim vodama i sa kapitalom ostvarene političke stabilnosti možemo da se posvetimo razvojnim ciljevima”, istakao je premijer. 

U saopštenju kažu da je ambasadorka Ben David iskazala zahvalnost Crnoj Gori na podršci članstvu Švedske u NATO-u i istakla da će, sa druge strane, oni ostati snažni zagovornici namjere da Crna Gora postane 28. članica Evropske unije.

„Drago nam je što vidimo da Vlada vodi politiku na ideji Crne Gore kao društva vrijednosti. U tome ćete imati našu snažnu podršku”, poručila je ambasadorka Anika Ben David. 

Sagovornici su ocijenili da će jačanje saradnje u okviru EU i NATO dati dodatni podsticaj i bilateralnoj saradnji u svim oblastima od obostranog interesa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR