22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koprivica sa Milerom: Nastavak reformi u oblasti vladavine prava da bude prioritet

Politika

Comments 0

Koprivica sa Milerom: Nastavak reformi u oblasti vladavine prava da bude prioritet

Autor: Antena M

  • Viber

Nastavak reformi u oblasti vladavine prava treba da bude prioritet Crne Gore, kako bi ispunila privremena mjerila u poglavljima 23 i 24 i iskoristila trenutni zamah politike proširenja za ubrzanje pristupnih pregovora sa Evropskom unijom (EU).

To je poručio šef Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije, Majkl Miler u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade Momom Koprivicom.

Miler je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da je Crna Gora u proteklih nekoliko mjeseci postigla značajne rezultate.

"Naglasio je da prioritet treba da bude nastavak reformi u oblasti vladavine prava, kako bi Crna Gora ispunila privremena mjerila u poglavljima 23 i 24 u najkraćem mogućem roku i time iskoristila trenutni zamah politike proširenja za ubrzanje pristupnih pregovora sa EU", kaže se u saopštenju.

Koprivica je rekao da je Vlada u potpunosti posvećena reformskim aktivnostima u oblasti vladavine prava – Poglavlja 23 i 24, kao i ispunjavanju privremenih mjerila u toj oblasti.

Navodi se da je Koprivica poseban akcenat stavio na nedavna imenovanja vrhovnog državnog tužioca, predsjednika Sudskog savjeta i sudiju Ustavnog suda, kao rezultat visokog stepena političke saglasnosti.

Koprivica je apostrofirao formiranje Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, u okviru kojeg će biti obrazovani operativni timovi na nižem nivou, pa će se, uz pomoć međunarodnih partnera, raditi na tekstu strategije i akcionog plana.

On je rekao da je Nacrt Strategije za borbu protiv korupcije već proslijeđen Agenciji za sprečavanje korupcije i Ministarstvu pravde, kako bi Savjet imao polaznu osnovu za dalji rad.

Koprivica je kazao da je posjeta Milera podrška Crnoj Gori u intenziviranju reformi koje su nužne za ubrzanje procesa pristupanja EU.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR