14 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milović – Kopman: Uz započete reforme Crna Gora može računati na blagonakolonost Brisela

Politika

Comments 0

Milović – Kopman: Uz započete reforme Crna Gora može računati na blagonakolonost Brisela

Autor: Antena M

  • Viber

Pristupanje EU je glavni politički zadatak 44. Vlade Crne Gore i taj cilj nema alternativu, kazao je ministar pravde Andrej Milović danas u Briselu u razgovoru sa Gertom Janom Kopmanom, generalnim direktorom Direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju.

Milović je istakao da Crna Gora predano radi na ispunjavanju svih zadataka iz evropske agende.

"Znamo da se naš veliki trud i rad vidi i evidentira u Briselu i zato se sa velikm optimiznom nadamo da ćemo, već tokom belgijskog predsjedavanja dobiti IBAR" kazao je crnogorski ministar pravde.

Ministar Milović, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Briselu i ima niz sastanaka sa visokim zvaničnicima administracije EU i vlade Belgije, rekao je da su pred njegovim resorom najzahtjevniji zadaci iz evropske agende u vidu ispunjavanja privremenih mjerila, i da ne ostavlja prostor za dilemu hoće li sve biti uspješno sprovedeno.

„Mi temeljno i ozbiljno radimo na izmjenama i dopunama seta zakona koji će naše zakonodatsvo učiniti efikasnim i potpuno kompatibilnim sa pravom i pravnom tekovinom EU. Time će, uz reformu i sređivanje pravosudnih institucija, naš pravosudni sistem biti potpuno spreman za pristupanje Crne Gore EU. Tu mi nemamo plan B, i želimo partnerski odnos sa EU gdje ćemo mi prihvatiti svaku sugestiju iz Brisela i ispuniti svaki zadatak, ali očekujemo i da se daj trud evidentira i valorizuje, da se nagradi davanjem IBAR Crnoj Gori, vjerujemo tokom belgijskog predsjedavanja“, rekao je Milović.

Gert Jan Kopman je istakao da EU jasno ponovo prepoznaje Crnu Goru kao lidera među zemljama koje apliciraju za članstvo u EU, i državu koja je najdalje odmakla na tom putu, te da je veoma uočljiv ponovni entuzijazam izražen sjajnim rezultatima od formiranja 44. Vlade.

„Crna Gora ponovo ozbiljno i posvećeno radi na ispunjavanju zahtjeva EU i prirodno je da očekuje nagradu za to. Crna Gora s pravom, ako nastavi ovim tempom sa reformama, posebno kada je riječ o resoru uvaženog ministra Milovića, koji tretira poglavlje 23, može računati na blagonakolonost Brisela i vrlo lijepe vijesti iz centrale EU, u vrlo dogledno vrijeme“, kazao je Kopman.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR