17 °

max 19 ° / min 15 °

Četvrtak

02.05.

19° / 15°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučinić: Dodik je dio političko-obavještajne organizacije koja je nasrnula na nas

Politika

Comments 1

Vučinić: Dodik je dio političko-obavještajne organizacije koja je nasrnula na nas

Autor: Antena M

  • Viber

Podpredsjednik Crnogorske evropske partije Stevo Vučinić reagovao je povodom dolaska predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Podgorici.

"Dolazak u zvaničnu pośetu Crnoj Gori, predśednika jednoga od entiteta države Bosne i Hercegovine, republike Srpske, Milorada Dodika, jedne pustolovne političke figure, megalomana željnoga moći, zagovornika ekstremnoga nasilja koji boluje od imperijalnoga mentaliteta i kompleksa primitivne superiornosti, oličava puzajuću strategiju, koja udružena sa dijelom crnogorske administracije, kojom upravlja predśednik Skupštine Andrija Mandić, popločava put ustavnoga puča", kaže Vučinić.

Dodik je, smatra, dio političko-obavještajne organizacije jedne od nas mnogo veće države, Srbije, koja je nasrnula na nas.

"Cilj mu je integrisanje Crne Gore unutar srpskoga sveta, koji od manjina svoga naroda, po raznim državama, stvara moćno sredstvo za borbu protiv ustavnoga poretka Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i dijelom Hrvatske. Njeni agenti, poput Milorada Dodika, razmiljeli su se po našoj državi, organizujući politički, privredno i vojnički domicilne i doseljene Srbe na ovoj osnovi", tvrdi Vučinić.

Kao država Crna Gora, smatra Vučinić, "postali smo njihova žrtva, koje se treba riješiti aneksijom, da bi Srbija dobila izlaz na Jadran, transverzalom koja vodi pravcem: Kalemegdan – Pljevalja - Nikšić do u Boku."

"U konačnom, slijedilo bi instaliranje antievropske vojne baze u Boki, s rakatama prijeteći uperenim prema evropskim metropolama. Da bi se njima, kao zlokobnom oružanom prijetnjom, Srbija i republika Srpska, poduprle u rješavanju svojih teritorijalnih pretenzija prema suśedima u svoju korist. Zato pozivamo vrhovne državne adrese da se prizovu razumu, i ne potpiruju vatru u sopstvenoj kući", navodi Vučinić.

A građane, političke partije, naučne, javne i kulturne radnike poziva da ih političkim sredstvima uvjerie da je Crna Gora vječna.

"Na kraju, Crnogorska evropska partija jasno poručuje da ne priznaje republiku srpsku kao državu, već kao entitet unutar države Bosne i Hercegovine. Zato je ova pośeta očiti dokaz da predśednik Skupštine, otvoreno podriva ustavni poredak države kojoj je skupštinski čelnik, i da ga u tome podržava jedan opskurni lik, kakav je Milorad Dodik. Zaludu im, ne damo te Crna Goro", zaključuje Vučinić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

miki

Gospodine Stevo Vučiniću dosta je bilo priče ovo ono, vakat je za aktivan pravi svecrnogorski otpor svim sredstvima i alatima za odbranu Jedine nam MAJKE-DOMOVINE CRNE GORE.Svi na okup protiv neprijatelja kumim vas bogom.