19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik iz Podgorice o projektu: "Srpski svijet" je fenomenalna ideja i niko protiv toga ne bi trebalo da ima ništa i to nikoga ne bi trebalo da uvrijedi

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević

Politika

Comments 18

Dodik iz Podgorice o projektu: "Srpski svijet" je fenomenalna ideja i niko protiv toga ne bi trebalo da ima ništa i to nikoga ne bi trebalo da uvrijedi

Autor: Antena M

  • Viber

Velika mi je čast i zadovoljstvo da danas primim u goste Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić na zajedničkoj press konferenciji.  Imali su, kaže, veoma važne razgovore.

"Znate, osim toga što sam predsjednik Skupštine predjsednik sam i Nove srpske demokratije, tako da naši odnosi su najbolji mogući koji mogu da važe među strankama srpskog naroda, naveo je Mandić.

"Mi uvažavamo RS jer BiH nema bez nje", dodao je Mandić uz poruku da to nije njegova misao vec najvećih svjetskih sila i to je ono što je odlučio Dejton.

Ko osporava prava Srba u BiH, taj ruši tu zemlju tri naroda a ne samo jednog kao što neki žele da predstave u javnim nastupima, smatra Mandić. 

Crna Gora poštuje Republisu Srpsku, podvukao je Mandić.

"Danas sam te poruke mira i pomirenja i najbliže saradnje CG sa RS i BiH prenio predsjendiku Dodiku", poručio je Mandić.

"Velika mi čast da sam danas bio domaćin Dodiku koji je moj lični prijatelj a ne samo političar", dodao je Mandić.

Dodik poručuje da je u Podgoricu došao kao predsjednik RS da podrži mir, razvoj i stabilnost Crne Gore.

"Republika Srpska nije remetilački faktor odnosa, ona čini BiH", ističe Dodik.

RS je, napominje, protiv priključenja Nato savezu.  "Znamo u kojem statusu se nalazi CG, mi to poštujemo ali očekujemo da oni poštuju nas", dodaje Dodik.

Poštujuci ustavni poredak Crne Gore da odlučuje o tim važnim pitanjima, ovdje sam dosao i da podržim Mandića i političku strukturu koja je iza njega, naglašava Dodik.

"Ovdje sam došao da podržim srpski narod bez namjere da provociram, svima želim sve najbolje ali moja je uloga da se borim za politički status srpskog naroda gdje god da se nalazi", navodi Dodik.

Želi da, kako kaže, izrazi nezadovoljstvo što je prethodna vlast priznala Kosovo.

"Ukoliko želite da ponizite RS kao što je Đukanovic radio, mi ćemo to onemogućiti", takođe je istakao Dodik.

Najavio je potpisivanje sporazuma između RS i CG. "Znam da će neki u Sarajevu galamiti zbog toga ali to je apsulotno dozvoljeno Ustavom BiH", napominje Dodik.

Poručio je je da bi u Crnoj Gori trebalo prestati s protivljenjem projektu HE Buk-Bijela. "Vjerujemo da ono što dolazi kao prepreka iz Crne Gore je politika iz Sarajeva", kazao je Dodik i dodao da je mandiću saopštio da će sa kineskom kompanijom potpisati ugovor o završetku radova na putu Foča - Šćepan Polje.

Na pitanje Antene M: "Da li ste zadovoljni kako napreduje projekat "srpskog svijeta", imajući u vidu da Vas na ovako visokom nivou dočekuju u Podgorici, uprkos činjenici da ste za Zapad nepoželjna osoba", Dodik kaže:

"Srpski svijet je fenomenalna ideja i niko protiv toga ne bi trebalo da ima ništa. Ljudi koji pripadaju srpskom narodu promovišu svoja prava da se političari okupljaju i da prave svoje škole i vrtiće, da vjeruju u SPC i da vjeruju u svoju krsnu slavu i to su vrijednosti. 

Pozivam sav srpski narod da se posvete svom identitetu i to je svijet u kojem imamo pravo da izražavamo svoja prava. Postoji negativna konatacija toga ali to nikoga ne bi trebalo da uvrijedi", poručuje Dodik.

Novinari su pitali Dodika da prokomentariše to što je grupi građana, koja je protestovala ispred Skupštine CG, pokazao tri prsta. "Imao sam problem na njihovu galamu i to je jedini način na koji sam mogao da im uzvratim", kazao je on.



Nije, dodaje, komunicirao sa predsjednikom države i Vlade.

"To što je Dodik u posjeti na godišnjicu zločina u Štrpcima nema nikakve veze i ne znamo ni ja ni on da se to bas na današnji dan desilo", kazao je Mandić.

Poručuje da osuđuju svaki zločin i da su Štrpci jedan od najgorih zločina koji se desio u Crnoj Gori.

Komentari (18)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

Štrpci.Štrpci.Štrpci, i zauvjek Štrpci. Nista nikad nece oprati prljav i necasan obraz svih onih koji su inicirali,inspirisali,izvrsili, zataskali ovaj neljudski zlocin velikosrpskih fanatika a svi znamo ko su i koja institucija im je krovna pa izvolite pogledajte se u ogledalo Crnogorci kad glasate

brano jancic

pa za sve ovo i prostor koji su dobili protivnici CG su odgovorni dps...sede i broje dividende...kamate...gadluk...cekaju da ih mi gradjani...sa ulice vrnemo na vlast... dje im je danas Crna Gora...koju su privatizovali...muka mi je da nabrajam... u CG je nekad o b r a z bio svetinja...danas to negdje na daljim meridijanima stanuje! samo pogledajte ko nam dolazi...uz drzavne protokole!!! crna...da ne moze biti crnja!

Madjo

A kako bi bilo da Mile ode malo do Kosova, ipak je to srce Srbije, pa da njih pripita šta se radi od srpskog sveta? Ništa to, a Mile??!!!