19 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Foto priča posjete Varheljija Skupštini, Mandić ga upoznao sa razgovorom sa Dodikom

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević

Politika

Tag VideoTag Gallery
Comments 3

Foto priča posjete Varheljija Skupštini, Mandić ga upoznao sa razgovorom sa Dodikom

Autor: Antena M

  • Viber

Evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji danas i sjutra boravi u posjeti Crnoj Gori. Sastao se sa brojnim zvaničnicima, među njima i sa predsjendikom Skupštine Andrijom Mandićem.

Ekipa Antene M ispratila je dolazak Varheljija i susret sa Mandićem.

.

.

.

Mandić je, kako je saopšteno iz Skupštine, poželio dobrodošlicu evropskom komesaru Varheljiju, ističući zadovoljstvo susretom. Dodao je da je Skupština Crne Gore realizovala sve ono o čemu su razgovarali prilikom njegove zvanične posjete Mađarskoj i da je došlo vrijeme da govore rezultati, a ne retorika.

Mandić je istakao da je veoma važno da Crna Gora nastavi na način na koji je počela nakon formiranja nove Vlade, te da je od izuzetne važnosti da se u Skupštini Crne Gore u najkraćem roku usvoji devet zakona koji su ključni za proces evropskih integracija.

Mandić je naveo da je njegov posao da koncentriše sve napore parlamenta na usvajanje tih zakona, dodavši da će takođe uložiti napor da sve državne institucije, a posebno njihovi čelnici rade zajedno.

"Predsjednik je zaključio da je pred Crnom Gorom veliki broj infrastrukturnih projekata, među kojima se posebno ističu oni iz oblasti energetike, te iskazao uvjerenje da će Crna Gora biti prva sledeća članica Evropske unije", navodi se u saopštenju.

Mandić je u kontekstu pomenutih ideja upoznao evropskog komesara Varheljija da je danas razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u vezi sa rješavanjem problema Bilećkog jezera, izgradnje HE Buk Bijela i rekonstrukcije magistralnog puta od graničnog prelaza Šćepan Polje do Foče.

Evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji se, prije svega, predsjedniku Mandiću zahvalio na prijemu, ističući da je Skupština Crne Gore na čelu sa predsjednikom Mandićem u roku ispunila sve ono o čemu su razgovarali u Budimpešti, što je riječima komesara Varheljija „bila rijetkost kada su u pitanju druge političke strukture koje su nekada činile vlast u Crnoj Gori.“

Varhelji je dodao da "Evropska komisija napore Crne Gore izuzetno cijeni, te konstatovao da sa predsjednikom Mandićem, premijerom i predsjednikom države imaju saradnju koju je okarakterisao kao snažnu političku konstrukciju koja je više od koalicije ističući tom prilikom da je Skupština Crne Gore ključni igrač."

Evropski komesar je istakao važnost valorizacije hidroenergetskih potencijala kroz velike infrastrukturne projekte, koja takođe znači bolju regionalnu saradnju, jedan od ključnih faktora na putu pristupanja Evropskoj uniji.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

sam usa

Cetnici se sastaju sa obozavaocem njihovog pokreta. Vjerovatno rasprava kako konacno ugasiti Montenegro pomocu EU da zadovolje Vucica za gubitak Kosova.

Docleano

komično i tragično. što bi Njegoš reka' tragikomično!

mr

Ista škola! Čudi me da se nijesu izgrlili i izljubili... U oba pravca!