12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Varhelji: Crna Gora može biti prva naredna članica EU

Politika

Comments 0

Varhelji: Crna Gora može biti prva naredna članica EU

Autor: Antena M

  • Viber

Evropska komisija posebno će se fokusirati na praćenje izrade medijskih zakona, na strategiju za borbu protiv korupcije, izmjene krivičnog zakonika i izmjene i dopuna zakona koji imaju za cilj funkcionalno pravosuđe, saopštio je evropski komesar za politiku susjedstva i proširenje Oliver Varhelji, nakon sastanka sa predsjednikom i članovima Odbora za evropske integracije.

Komesar Varhelji poručio je da je Crna Gora, u odnosu na ostale države kandidate, najviše postigla u procesu pregovora, te da se uskoro očekuje ispunjavanje privremenih mjerila, čime Crna Gora može otpočeti fazu zatvaranja pregovaračkih poglavlja. Varhelji je ohrabrio članove Odbora i istakao da je Crna Gora, na osnovu dosadašnjih rezultata, zaslužila podstrek za jaču dinamiku procesa. On je uvjeren da, ukoliko nastavi sa reformskim procesima i donošenjem odluka na temelju dijaloga vlasti i opozicije, Crna Gora može biti prva naredna članica EU. 

Predsjednik Odbora Ivan Vuković kazao je su članovi Odbora svjesni pružene prilike i mogućnosti za napredak u procesu evropskih integracija, te da očekuju da i Skupština i Vlada budu u potpunosti posvećeni ispunjavanju obaveza. Predstavljajući dinamiku rada Odbora od početka saziva, Vuković je istakao da postoji volja i spremnost svih članova da pruže doprinos u cilju dobijanja Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjera na prvoj sljedećoj Međuvladinoj konferenciji u okviru predsjedavanja Savjetu EU.

Članovi Odbora smatraju da postignuti rezultati predstavljaju potvrdu konstruktivnog rada i parlamentarne većine i opozicije, u cilju ubrzanja procesa pregovora. Zahvalili su komesaru Varheliju na ohrabrujućim porukama i izrazili spremnost za dalje reforme u cilju što skorijeg članstva Crne Gore u EU, navodi se iz Skupštine Crne Gore. 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR